În luna aprilie, după WrestleMania, WWE a organizat celebrul Superstar Shake-up, mai pe scurt versiunea modificată a draft-ului, apărută după ce SmackDown a trecut la versiunea live, iar lui Vince McMahon a început să nu îi mai placă termenul de „draft”, aşa cum se întâmplă şi cu prenumele anumitor wrestleri.

Vineri noapte, la al doilea SmackDown pe FOX, va fi prima ediţie a noului Draft (hei, înseamnă că mai există o şansă ca Ali să îşi primească înapoi prenumele), aşa că în rândurile ce urmează voi analiza mutările făcute în RAW în luna aprilie, chiar dacă a fost un Superstar Shakeup haotic, fără vreo direcţie şi distrus total de „Wildcard rule” care a contribuit la dezordinea totală din companie.

Articolul pentru SmackDown va apărea în scurt timp.

The Miz

Din păcate pentru Miz, i s-a dus tot hype-ul pe care şi l-a creat odată cu promo-urile din Talking Smack, când a dat o nouă dimensiune personajului său heel. Practic, după feud-ul cu Shane McMahon, Miz a fost folosit doar pentru a pune over anumiţi wrestleri heel. Pare că nu există niciun plan pentru el şi este folosit doar atunci când este nevoie de un face care este over cu publicul, aşa cum s-a întâmplat şi acum cu Team Hogan şi Team Flair.

Concluzie: Thumbs up 

Ricochet

A început ca din tun în RAW, însă după ce şi-a încheiat reign-ul cu titlul United States şi totodată feud-ul cu AJ Styles a dispărut din peisaj. Parcă a fost aruncat într-un sertar care este deschis foarte rar. Eu cred că încă poate să reuşească în RAW, au avut şansa de a îl face King of the Ring, dar într-un fel putea să îi dăuneze şi mai rău. Trebuie doar să fie băgat în seamă de cine trebuie şi ar putea constitui un personaj important pentru brand-ul roşu.

Concluzie: Thumbs up (încă există speranţă)

The Viking Experience/Raiders

Schimbări de nume, turn-uri, tot ce s-a întâmplat cu ei de când au fost promovaţi în main roster este o tragedie, pentru că echipa chiar avea potenţial ca personaje negative.

Parcă abia acum au intrat în linie dreaptă şi cel mai probabil vor primi titlurile la un moment dat, dar este insuficient dacă nu tratează cu seriozitate divizia la echipă şi nu le oferă storyline-uri interesante pentru a deveni over cu publicul.

Concluzie: Thumbs down 

Cedric Alexander

Aparent title reign-ul din 205 Live i-a convins pe cei din companie că poate face într-un brand de top şi sincer să fiu mi-au plăcut storyline-urile în care a fost implicat până acum. Nu mi se pare totuşi că primeşte un anumit push, poate că ar fi trebui continuat feud-ul cu AJ Styles sau poate ar trebui să facă un turn heel după mai multe nereuşite pentru a oferi o nouă dimensiune personajului, însă în acest caz ar fi nevoie de un storyline de durată, pe care nu ştiu dacă cei din WWE sunt dipuşi să îl ofere,  mai ales pentru că un personaj aparent neimportant din midcard.

Concluzie: Thumbs up 

Rey Mysterio

Storyline-ul perfect pentru Rey Mysterio este cu Andrade, orice altceva, din punctul meu de vedere, nu trebuie menţionat.

În feud-ul cu Joe credeam că totul va merge spre debutul lui Dominic în ring, dar nu s-a întâmplat, iar lucrurile au devenit şi mai ciudate recent. Pare a fi un storyline în desfăşurare din care acum face parte şi Cain Velasquez, despre care am aflat că este naşul lui Dominic, what the fuck. Rămâne de văzut ce se întâmplă cu Rey, dar soluţia cea mai bună ar fi un meci mask vs. career, career vs. career, mask vs. hair, orice lucha de apuesta cu Andrade la WrestleMania.

Concluzie: Thumbs down 

The Usos

Problemele personale i-au ţinut departe de ring. În mod normal, divizia tag team din orice brand ar trebui să înceapă cu ei. Dacă tot au existat problemele cu legea, ar trebui să aducă asta într-un storyline şi îi facă din nou heel, ar prinde sigur la public.

Concluzie:

Naomi

La fel ca The Usos, nu a avut nici ea prea mult timp, din câte am citit are ceva probleme personale şi de aceea a tot lipsit. Spre deosebire de The Usos, ea nu poate fi considerată un punct de plecare în divizia feminină, dar când stelele se aliniază poate fi babyface-ul perfect pentru a pune la îndoială reign-ul unui personaj heel.

Concluzie: – 

EC3

Nici nu cred că mai trebuie spus ceva. Prima greşeală a fost că l-au promovat ca face. Şi-au bătut joc de un potenţial imens, iar dacă Jon Moxley a avut dreptate în podcast, Vince McMahon e un retard. Şi foarte probabil că a avut dreptate.

EC3 putea fi un adevărat main eventer în RAW, dacă ar fi fost tratat cu seriozitate.

Concluzie: Thumbs down

Eric Young

Run-ul din NXT ne-a arătat că Eric Young ar putea avea un rol de manager, dar şi de wrestler, poate în rolul veteranului care îi pune over pe ceilalţi, măcar aşa ar fi apărut pe TV, nu doar la WWE Main Event sau în segmente penibile cu R-Truth şi titlul 24/7.

Probabil că cei din WWE consideră că nu mai poate demonstra nimic în ring şi pentru el va urma o carieră de producer.

Concluzie: Thumbs down

Lacey Evans

A fost băgată mult prea repede într-un program cu titlul diviziei. Era mult prea green şi încă este, în ring. Storyline-ul cu Becky Lynch a afectat-o şi şi-a pierdut aura pe care o avea atunci când a debutat, gimmick-ul ei parcă s-a diluat. Iau în calcul varianta că ar fi vrut să pună titlul pe ea, dar ulterior şi-au dat seama că ar fi o greşeală.

Are nevoie de un reboot şi poate un draft în SmackDown ar fi de ajutor (sau unul la WWE PC).

Concluzie: Thumbs down

The O.C.

AJ Styles

AJ Styles e The Guy. Pentru mine este la acelaşi nivel cu Ric Flair din multe puncte de vedere. Poate fi oricând tipul care cară brand-ul în spate, a demonstrat-o în SmackDown, poate juca orice rol impecabil, dar cum a intrat în ultima parte a carierei sale mă aştept să nu mai fie băgat atât de mult în seamă şi să stea prin midcard cu apariţii sporadice prin main event. Apogeul său ca wrestler în WWE a fost în SmackDown.

Concluzie: Thumbs up

The Club

După ce au semnat noile contracte s-au schimbat evident lucrurile. Pot să facă multe lucruri cu ei, sunt buni atât în ring, cât şi la microfon, ambii pot să ducă şi meciuri single fără probleme. Pot fi lăsaţi cu AJ până la un eventual turn face al lui, pot fi trimişi chiar şi prin NXT, doar să îi folosească.

Concluzie:

Samoa Joe

Mi-a plăcut programul cu Mysterio, chiar dacă a fost şi confuz. A fost ceea ce trebuie să fie Joe în WWE din punctul meu de vedere. Nu îl văd campion în main event, cum aparent nici cei din companie nu îl văd, dar ar putea avea un rol similar cu cel al lui AJ Styles prin midcard şi uneori prin main event.

Înţeleg că acum este accidentat, nu ar fi exclus să revină în SmackDown, dar poate nu vor mai folosi aceeaşi idee cu feud-urile care includ şi familia adversarului.

Concluzie:

Cesaro

Este clar că Cesaro nu va fi văzut niciodată ca un personaj de main event şi există argumente pentru care este văzut aşa de oamenii cu putere de decizie. Soluţia ideală ar fi să fie lăsat în NXT sau NXT UK, căci este clar că în RAW sau SmackDown nu au nicio idee despre ce să facă cu el.

Nu m-ar mira să îl reunească cu Sheamus, că nici el nu este folosit.

Concluzie: Thumbs down

Nikki Cross

A părut că la început nu au ştiu cum să o folosească, dar mi se pare că au găsit storyline-ul perfect cu Alexa Bliss. Au o chimie incredibilă şi chiar i-au dezvolat personajul lui Nikki, lucru rar văzut prin WWE. Tot ce trebuie acum este ca pay-off-ul întregii poveşti să fie cu Nikki mastermind şi să o trădeze pe Alexa când eventual ar ajunge în preajma unui titlu single, ar fi un twist interesant şi i-ar consolida poziţia în divizie.

Concluzie: Thumbs up

În concluzie, mutările făcute în RAW au fost şi bune şi rele, depinde cum le priveşti şi ce simpatii ai printre wrestleri. În mod cert, cele mai mari dezamăgiri sunt Cesaro şi EC3, dar există şi surprize plăcute, la care nu ne-am fi aşteptat, cum este Nikki Cross sau Cedric Alexander.