Women’s Casino Battle Royale (The Buy In)

Nu a fost un clusterfuck, deci eu sunt mulţumit. Îmi place tematica pe care au dat-o Battle Royal-urilor, dar încă mai au de lucrat la modul în care introduc participanţii pentru că există multe momente de confuzie, cel puţin pentru cei care se uită la TV.

Aş fi preferat-o pe Tenille (ex-Emma) să fie joker-ul, Mercedes Martinez nu ştiu cât de populară este. Din păcate, tot meciul a fost construit pentru victoria lui Nyla Rose. Sincer, nu îmi place direcţia în care se duc, sunt femei mult mai talentate în roster. Vor să fie mai politically correct decât WWE-ul dacă pun prima campioană feminină pe cineva trans.

Câştigătoare: Nyla Rose
Rating: **1/4

Private Party vs. Angelico & Jack Evans (The Buy In)

Private Party au potenţial, nu i-am văzut foarte mult, nu ştiu exact de ce sunt în stare, dar meciuri de genul acesta, cu echipe mult mai experimentate sunt ceea ce trebuie.

Mi se par varianta lor de Street Profits, deşi nu cred că au vreo legătură. Şi îmi plac mai mult decât cei din NXT, să vedem ce fel de promo-uri vor avea odată cu show-ul de pe TV.

Câştigători: The Private Party
Rating: ***1/4

Jurrasic Express vs. SoCal Uncensored

După un pre-show mult mai bun decât precedentul, de la Fight for the Fallen, PPV-ul propriu-zis a început cu un 6-Man Tag foarte bine lucrat.

Luchasaurus şi băieţii lui au potenţial şi pot fi piese de bază în AEW chiar dacă nu vor fi în preajma titlurilor la echipe. Sunt extrem de populari şi pot profita mult de pe treaba asta. SCU sunt exact ce trebuie, este nevoie de asemenea oameni într-un roster. Pot fi folosiţi oricând să pui o echipă over, dar ar fi credibili şi din poziţia de campioni.

Câştigători: SoCal Uncensored
Rating: ***1/2

Kenny Omega vs. PAC

După modul în care a început şi după cum a fost structurat, credeam că vor merge spre un draw sau cel puţin îl vor încheia în ultimul minut.

În schimb, au surprins prin câştigător şi este interesantă povestea de acum a lui Kenny Omega, probabil va trebui să treacă prin feud-ul cu Moxley până să aibă vreo şansă la titlu, sper.

Sper ca PAC să fie semnat full-time, pentru că ar fi un plus pentru companie şi un heel credibil, mai ales dacă continuă să îi construiască personajul cu astfel de victorii, nu să fie un chicken heel.

Ca wrestling nu a fost la nivelul Kenny Omega din NJPW, dar nici nu a avut foarte multe meciuri anul acesta. A fost foarte bun, însă, şi cu un final mişto.

Câştigător: PAC
Rating: ****

Darby Allin vs. Jimmy Jacobs vs. Joey Janela

Mă aşteptam să se ducă în direcţia în care s-au dus. AEW va fi TV-14 pe TNT, astfel că ne putem aştepta la acest gen de meciuri, în special de la wrestlerii prezenţi aici.

Au fost multe momente de holy shit, totuşi nu a fost nimic ieşit din comun, le-am mai văzut în meciurile lui Havoc. Mă bucur că i-au dat victoria, după primele meciuri mă temeam că nu vor face nimic cu el.

Câştigător: Jimmy Havoc
Rating: ***1/2

The Dark Order vs. Best Friends

Cam lame stipulaţia, pentru că practic tot un first round match a fost.

Dark Order sunt alegerea lor pentru echipa heel de top din divizie, aparent, dar parcă încă nu prind foarte bine la public, probabil nu mulţi ştiu cine sunt. Ar trebui să le dea mai multe promo-uri, pentru că, deşi estetic prezenţa lor arată bine, nu înspiră prea multă frică.

Câştigători: The Dark Order
Rating: ***1/4

Riho vs. Hikaru Shida

Faptul că au adus multe fete din joshi puroresu este unul dintre motivele pentru care îmi place AEW, legitimizează divizia feminină din punctul meu de vedere, pentru că fetele din Japonia sunt tough as they come.

Totuşi meciul ăsta nu cred că a ieşit chiar cum trebuia. Am înţeles că Riho este construită ca the ultimate underdog, dar mi s-a părut prea lung meciul, chiar dacă a avut aproape 14 minute. Totuşi ambele sunt personaje interesante, sper ca Riho să câştige titlul.

Câştigătoare: Riho
Rating: ***

Cody vs. Shawn Spears

Cody a evoluat enorm în ring în ultimul an de zile şi în sfârşit este wrestler-ul pe care am vrut să îl văd atunci când a plecat din WWE. Este extrem de over şi, deşi a părut că stăpâneşte mai bine rolul de heel, în contextul actual arată mult mai bine ca face, mai ales că a început să vândă foarte bine în ring.

A fost un meci între un fost midcarder şi un fost lower carder din WWE, dar ambii au arătat ca nişte superstaruri adevărate. Uite ce se poate întâmpla dacă apreciezi wrestlerii la adevărata lor valoare. Chiar dacă nimănui nu îi place un meci cu overbooking, aici totul a avut sens, toate intervenţiile, chiar şi cea a lui Arn Anderson. Totuşi nu am înţeles de ce a plecat Tully Blanchard în backstage.

Lui Cody îi plac meciurile old school, cred că îl ajută şi Dustin şi sper să continue tot aşa, pare că urmează un storyline interesant cu MJF, care probabil îl va face un heel şi mai detestat de public. Apreciez la AEW că pe card-ul unui PPV găseşti stiluri diferite la fiecare meci, nu prea seamănă unul cu altul, ceea ce plusează la aerul deja fresh pe care îl expiră compania.

Câştigător: Cody
Rating: ***3/4

Ladder Match for AAA World Tag Team Championship
The Lucha Brothers (c) vs. The Young Bucks

I-am blamat pe Young Bucks când trebuiau blamaţi, dar acum merită toate laudele din lume. Şi ei, dar şi Pentagon şi Fenix. Au o chimie extraordinară, iar acest meci a stabilit un etalon greu de atins în acest tip de meciuri. Au depăşit orice meci TLC din WWE, dacă nu avea acel început foarte coregrafiat puteam spune că a fost un meci perfect.

Practic au vrut să se omoare unul pe celălalt fără să ţină cont de nimic. Bump-urile au fost incredibile, spot-urile aşa cum nu prea am mai văzut. Canadian Destroyer-ul lui Pentagon prin masă va rămâne un highlight important în istoria recentă a wrestling-ului.

Problema este că au fost titlurile AAA la mijloc, ceea ce automat le pune peste titlurile la echipe din AEW. Nu sunt sigur ce vor să facă, dar momentan divizia este ruptă în două, pentru că LAX, care au avut un debut foarte tare şi care acum, aparent, se numesc The Boricuas, vor începe un program cu Lucha Bros.

Câştigători: The Lucha Brothers
Rating: ****3/4

AEW World Championship
“Hangman” Adam Page vs. Chris Jericho

Şmecheră intrarea lui Adam Page, mă aşteptam şi de la Jericho la ceva special.

Nu a fost un meci rău, dar în afară de un near fall, Page nu a dat niciun moment senzaţia că are şansa să câştige. Cum au subliniat şi comentatorii, este primul meci important pentru el şi s-a văzut lipsa de experienţă, s-au văzut slăbiciunile pe partea de psihologie şi s-a văzut şi blade job-ul făcut de Jericho, despre care trebuie să spun că a avut sens (Page a sângerat într-un mod asemănător la Fight for the Fallen).

Nu pare pregătiti de main event Page, dar este o soluţie bună pentru viitor, îmi place evoluţia lui, dar ar fi o greşeală să fie aruncat acolo atât de devreme. Nu a fost meciul ideal pentru a desemna primul campion, dar măcar a fost decizia corectă.

Câştigător: Chris Jericho
Rating: ***1/2

Per total All Out a fost un show bun, cu un meci foarte bun şi un altul excelent, ambele merită văzute. Din păcate, problemele la nivelul de producţie încă există şi sper să le remedieze până la startul pe TV sau măcar să îşi dea seama de ce fac greşit şi să încerce să le remedieze, pas cu pas. Din acest punct de vedere NXT va avea un avantaj în bătălia săptămânală. Doar că AEW vine cu un wrestling de înaltă calitate şi cu un vibe fresh, deşi ar trebui să mai taie din durata PPV-urilor pentru că sunt mult prea lungi. Mai puţine meciuri, pe stilul TakeOver-urilor.

CM Punk nu a apărut, aşa cum mă aşteptam acum câteva luni. Poate va apărea la primul show televizat, poate nu va apărea deloc. Ideea este că au nevoie de mai multe personaje importante în main event şi în jurul cărora să contureze, practic, show-ul săptămânal.