Treizeci si patru de ani de când titlul Intercontinental străluceşte in cadrul WWE-ului. Mai bine zis titlul acesta exista de mai mult de un sfert de secol.

1 Septembrie 1979, câteva luni mai târziu după ce Vince McMahon a achiziţionat compania, World Wrestling Federation a anunţat ca Pat Patterson a unificat titlul sau Nord-America ( după ce l-a bătut pe Ted Dibiase Sr), echivaland cu titlul SUA ( din NWA) si cu cel din Sud-America .

Titlu a fost deţinut de către Pedro Morales, Don Muraco, Greg “The Hammer” Valentine si mexicanul Tito Santana. Doar in mâinile faimosului “Macho Man” Randy Savage titlul a devenit important.

Meciul dintre Randy Savage si Ricky The Dragon Steamboat pentru titlu Intercontinental de la Wrestlemania 3 a rămas in istoria Wrestling-ului . După reign-ul lui Savage, titlu trece in mana lui Rick Rude si Ultimate Warrior. Ultimate Warrior ca si Savage da speranţa acestui titlu după ce reuşeşte sa unifice titlu Intercontinental cu WWF la WrestleMania VI bătându-l pe Hulk Hogan.

Titlu devine o marca speciala pentru alti “workeri” precum ca Mr.Perfect, Bret “Hitman” Hart sau Shawn Michaels prin “New Generation Era”. Prin perioada Attitude, Owen Hart, “Stone Cold” Steve Austin, The Rock si Hunter Hearst-Helmsley sunt aceia care au profitat de titlu.

Mai multe titluri secundare au apărut in aceia perioada    (European, Hardcore si Light Heavyweight Championships) Titlu Intercontinental are o imagine foarte bun prin ani 2000 după ce o mulţime de wrestleri vin in WWF care au devenit foarte cunoscuţi prin ani 1990 ( majoritatea veneau din WCW) . Jericho, Kurt Angle si Chris Benoit au avut şansa de a arata lumii ca si ei pot înscrie istoria wrestling-ului .

Schimbare de nume ( din WWF in WWE) si wrestleri se despart in mai multe brand-uri ( o parte in RAW si alta parte in Smackdown) in 2002. După unificarea titlului Mondial WWF cu cel din WCW, titlu Intercontinental devine si el echivalent cu titlu Harcorde si European Championship care erau deţinute de  Rob Van Dam. Mai târziu, Christian e acela care preia reign-ul cu un gimmick de “Captain Charisma” care îl aduce printre primi după câţiva ani mai târziu. După apariţia titlului US,  majoritatea noilor talente deţin pe urma titlu. Randy Orton este unul din acele talente cu cel mai mare reign din perioada anilor 2000. “The Legend Killer” lasă titlu pe mana altor wrestleri ca Shelton Benjamin, Carlito, Johnny Nitro (aka John ‘Morrisson’ Hennigan), Jeff Hardy, Umaga si CM Punk . O lista foarte buna de talente care pe urma urmează perioada PG  cu Chris Jericho ( cel mai mare deţinător al titlului Intercontinental)William Regal, JBL si Rey Mysterio.

In 2011, titlu nu mai este considerat aşa de important. Cody Rhodes ( cu un nou gimmick de no-dashing) este acela care da valoare titlului . Lucru pe care  Dolph Ziggler, Kofi Kingston, Wade Barrett nu au reuşit sa îl facă. In zile de azi, titlu se afla in mâinile unui fiu al unei legende din Wrestling. Este vorba de Curtis Axel care acum se afla sub tutela lui Paul Heyman ca manager .