Dupa cum probabil ati aflat acum cateva saptamani Jon Jones il va infrunta pe Chael Sonnen in main-eventul galei UFC 159 ce va avea loc pe data de 27 Aprilie 2013 din Newark, NJ. Astazi UFC a anuntat si restul luptelor de pe card si pare deja unul dintre cele mai bine structurate gale ale anului.

In Co-Main eventul galei il vom revedea pe unul dintre cei mai adorati luptatori din UFC, Michael Bisping. Sarcasm. Acesta il va infrunta pe Alan Belcher si ceea ce este interesant este faptul ca amandoi vin dupa infrangeri, iar o victorie aici il poate propulsa pe invingator inapoi in selectia pentru urmatorul #1 Contender. De asemenea, avand in vedere ca PPV are loc in NJ, era de la sine inteles ca Jim Miller va lupta si el in aceasta gala. Adversarul sau este nimeni altul decat experimentatul veteran din Strikeforce, Pat Healy. Healy trebuia in Ianuarie sa il infrunte pe Gilbert Melendez pentru titlul Strikeforce insa o accidentare a lui Melendez a incurcat planurile.

“Stilurile fac luptele” este unul dintre cele mai cunoscute si folosite proverbe din MMA si nu exista lupta intre stiluri mai clasica decat Wrestling vs BJJ. Phil Davis, Divizia 1 NCAA il va intalni pe Vinny Magalhaes, campion ADCC si centura neagra in BJJ intr-o lupta creata de Vinny pe twitter printr’o provocare aruncata lui Davis.

A 5-a lupta anuntata pentru UFC 159 nu duce nici ea lipsa de interes: castigatorul TUF Roy “Big Country” Nelson il va intalni pe luptatorul francez, Cheick Kongo intr’o lupta ce putea avea loc in decembrie 2012. Dupa accidentarea lui Shane Carwin in sezonul trecut de TUF, Kongo a fost prima persoana pe lista UFC pentru a il infrunta pe Nelson. Francezul a refuzat atunci lupta motivand ca nu are destul timp pentru a se pregati. Alegerea sa a fost primita cu foarte multe critici din partea lui Roy Nelson si a presedintelui UFC, Dana White.

Fara indoiala, unul dintre cele mai interesante gale ale anului, pe hartie.