John Cena a avut o influență mare asupra mai multor superstaruri de-a lungul carierei sale, la fel a fost și în cazul lui The Miz. Cei doi au avut feud-uri care au decurs și la WrestleMania și a fost o experiență grozavă pentru The Miz care a învățat foarte multe, făcându-l să treacă la un alt nivel.

În timpul unui interviu pentru Hot 94.1, The Miz a dezvăluit un lucru pe care l-a învățat de la John Cena, și care l-a ajutat cu adevărat în carieră. Liderul Cenation dă senzația de main event în orice meci ar lucra, indiferent unde se situează pe card. Acest lucru a fost remarcat în mod special de The Miz.

”John Cena m-a învățat să fiu un superstar demn de main event.”

În acest moment, următorul meci a lui John Cena este incert, deoarece Hollywood-ul îl ține foarte ocupat. The Miz, joacă rolul unui babyface de top în fiecare săptămână la WWE TV. De asemenea, el a spus că este mult mai bun după feud-urile cu John Cena de la WrestleMania 27, respectiv 33.

The Miz l-a învins pe Cena la WrestleMania 27, dar câțiva ani mai târziu, la WrestleMania 33, Nikki Bella și John Cena au câștigat un meci Tag Team împotriva lui Maryse și The Miz.