Maine dimineata are loc gala Strikeforce: Fedor vs Henderson. Main-eventul ii pune fata in fata pe doua dintre legendele MMA: Fedor Emelianenko si Dan Henderson. Card-ul galei este unul incarcat pentru un event Strikeforce:

 

Main-event: Fedor “The Last Emperror” Emelianenko(31-3-0,1NC) vs Dan “Hendo” Henderson(27-8-0)

 

Fedor intra in aceasta lupta in urma a 2 infrangeri consecutive, mai multe infrangeri decat suferise in intreaga sa cariera. Dan Henderson intra in aceasta lupta ca noul campion Light-Heavyweight Strikeforce dupa 2 victorii consecutive. Desi Hendo se pare ca are un drum mai bun ca Fedor acesta va fii cu aproximativ 25-30 pounds mai usor ca Fedor, un amanunt ce trebuie neaparat luat in calcul. Un alt amanunt ce trebuie luat in calcul este faptul ca Fedor a cantarit cu 10-15 pounds mai putin decat cantereste de obicei, fapt ce confirma practic vestile care anuntau ca Fedor Emelianenko a luat aceasta lupta in serios si isi doreste foarte mult victoria. Indiferent de ceea ce s-a spus in ultimele luni de Fedor si de faptul ca in ultimele lupte nu a aratat ca Fedor cel din trecut eu cred ca diferenta de greutate isi va face simtita prezenta. Cred ca Hendo este prea mic pentru Fedor si singura sansa a sa in aceasta lupta este acel bine cunoscut puternic pumn drept. Nu cred ca Hendo il va pune jos pe Fedor si chiar daca il va pune nu va putea sa il tina precum la tinut Antonio Silva. Fedor are pumni puternici , rapizi si este foarte periculos odata pus pe podea. Fedor are tot ce ii trebuie pentru a castiga prin TKO sau submission insa cred ca Hendo va fii greu de terminat.

Pronostic: Fedor Emelianenko – Decizie.

 

Women’s Welterweight Championship: (c)Marlos Coenen(19-4-0) vs Miesha Tate(11-2-0)

Simplu pus, Marlos Coenen este mai periculoasa atat in picioare cat si pe podea decat Miesha Tate. Am putea sa spunem ca Tate are wrestlingul mai bun insa acest lucru nu o va ajuta decat daca o va tine jos pe Coenen 5 runde, ceea ce este putin probabil. O vad pe Coenen oprindu-i Mieshei elanul in picioare ca eventual sa castige printr-un choke, cel mai probabil in runda a 3-a.

Pronostic: Marlos Coenen – Submission, R3.

 

“Rutheless” Robbie Lawler(18-7-0,1NC) vs Tim Kennedy(13-3-0)

Ca in lupta precedenta si aici vad aceeasi situatie: un luptator este mai bun in toate aspectele cat timp celalalt are o singura arma. Robbie Lawler are puterea de a prinde un KO oricand in aceasta lupta. Tim Kennedy este mai tehnic in picioare, are wrestling-ul mai solid si este net-superior in submission’uri. Robbie Lawler are o singura sansa in lupta asta: sa il opreasca pe Kennedy din a-l pune jos si sa il prinda cu ceva cu care sa il termine. Sunt foarte sigur ca asta este si gameplanul lui pentru aceasta lupta. Robbie a demonstrat de multe ori ca poate face acest lucru insa cred ca Tim Kennedy va veni cu un gameplan solid, va combina pumni si picioarele cu takedown-uri si va face destul pentru a castiga minim 2 runde din cele 3.

Pronostic: Tim Kennedy – Decizie.

 

Paul “Semtex” Daley(27-10-2) vs Tyron “T-Wood” Woodley(8-0-0)

Paul Daley intra in aceasta lupta dupa ceea ce a fost probabil una dintre cele mai bune runde din istoria MMA impotriva lui Nick Diaz. Daley a pierdut acea lupta pentru titlu insa a castigat mult respect si fani. Tyron Woodley de cealalta parte este unul dintre cei mai sustinuti tineri luptatori, un fost campion All-American la wrestling de amatori. Tyron intra in aceasta lupta cu prima sansa datorita faptului ca “kryptonita” sa ii spunem asa a lui Daley a fost in toata cariera sa, wrestlingul. Mai mult ca sigur Woodley va veni in aceasta lupta cu acelasi gameplan pe care toti l-am vazut pe Koscheck folosindu-l impotriva lui Daley, insa desi Woodley este fara discutie un super-wrestler el nu care experienta lui. Sunt sigur ca Woodley va reusi sa il puna jos de Daley insa cred ca eventual Daley va reusi sa opreasca destule takedownuri pentru a il lovi pe Woodley cu acea stanga necrutatoare si va produce surpriza aici.

Pronostic: Paul Daley – KO, R2.

 

Scott “Hands of Steel” Smith(17-8-0,1NC) vs Tarec Saffiedine(10-3-0)

Tarec Saffiedine va castiga aceasta lupta. Nu exista indoiala in mintea mea ca Tarec are tot ce este nevoie pentru a il termina pe Scott Smith in aceasta lupta. Scott Smith se bazeaza de ani buni numai pe puterea pe care o are in pumni insa cred ca multele lovituri si KO-uri pe care le-a suferit in intreaga sa cariera au inceput sa isi spuna cuvantul. Scott Smith nu este la fel de tehnic ca Saffiedine, nu il poate pune jos si mai mult ca sigur nu va folosi vreun submission. Tarec este mai tehnic, se poate folosi si de takedownuri si aceasta este lupta lui. Il vad pe Tarec reusind sa il termine pe Smith undeva la sfarsitul rundei a 2-a sau la inceputul rundei a 3-a.

Pronostic: Tarec Saffiedine – TKO, R3.

 

Fara doar si poate o seara plina de lupte frumoase, o gala care are toate sansele sa fie foarte captivanta. Ne vedem maine pentru rezultate si pareri. Pana atunci, vizionare placuta!