Primul show LIVE NXT a început cu introducerea lui Triple H, care practic a deschis uşa fanilor către NXT Arena.

Io Shirai vs. Mia Yim vs. Bianca Belair vs. Candice LeRae

Divizia feminină a deschis primul show NXT pe USA Network şi au făcut-o în cel mai bun mod posibil. Fast paced action, fără niciun moment mort şi 10 minute în care toate cele patru strălucit.

A fost cam bruscă revenirea din publicitate cu acel Tower of Doom venit imediat, dar presupun că se vor remedia genul acesta de probleme pe parcurs.

Preferam să câştige Io Shirai, cred că ea ar trebui să ia titlul de pe Shayna Baszler, dar şi varianta cu Candice mi se pare bună.

Câştigătoare: Candice LeRae
Rating: ***3/4

Cameron Grimes, fostul Trevor Lee din indies, l-a învins printr-un squash pe Sean Maluta şi îşi reîncepe ascensiunea după ce a pierdut meciul cu Jordan Myles.

NXT North American Championship
The Velveteen Dream (c) vs. Roderick Strong

Ora de pe USA Network s-a terminat cu meciul pentru titlul North American şi ce meci a fost. Mi-a plăcut mai mult decât triple threat-ul de la TakeOver şi parcă, după mult timp de când Velveteen Dream este campion, titlul a însemnat ceva.

Dacă la microfon mai are carenţe, Roderick Strong este ca peştele în apă. Mi-a displăcut puţin finalul şi cred că ar fi trebuit să se termine înainte de intervenţia lui Adam Cole, aşa ar fi ieşit mai “strong” Roderick. În orice caz, binevenită schimbarea de campion şi s-a împlinit şi storyline-ul cu profeţia Undisputed Era.

Ca o variantă alternativă de final la acest meci, mă gândeam că Strong va pierde şi va fi atacat de Kevin Owens, care ar fi urmat să intre în Undisputed Era şi să câştige titlul la următorul TakeOver. Chiar dacă toată lumea credea că va apărea în NXT, nu l-am văzut deloc pe Owens.

Câştigător: Roderick Strong
Rating: ****

Pete Dunne vs. Arturo Ruas

Nu l-am urmărit pe Ruas în EVOLVE, dar pare că a prins ceva de acolo şi m-a surprins plăcut. Este adevărat că şi Dunne a fost un adversar potrivit pentru stilul său, dar brazilianul a arătat potenţial şi înfrângerea nu îl dezavantajează deloc.

Câştigător: Pete Dunne
Rating: ***1/4

Xia Li vs. Aliyah

O ştiu pe Aliyah de când a ajuns prima oară în NXT şi avea doar 19 ani. Acum are 24 şi singurele diferenţe sunt operaţiile estetice pe care şi le-a făcut.

În schimb, Xia Li îmi place şi poate fi un produs marketabil pentru WWE. Puţin mai multă experienţă şi nişte limbă engleză şi poate fi băgată la titlul diviziei.

Câştigătoare: Xia Li
Rating: squash

Imperium arrives

Excelentă introducerea Imperium în NXT, chiar şi acel tease cu apariţia lui WALTER.

Pare promiţător un feud cu KUSHIDA, WALTER a arătat că se descurcă bine cu wrestlerii de statură mai mică. Chiar mi se pare că se schimbă radical flow-ul în NXT odată cu aparţia Imperium. Rămâne de văzut cât de des vor fi prezenţi, din moment ce sunt şi în NXT UK, iar WALTER a declarat că nu îi place America şi nu vrea să lucreze full-time acolo.

Lio Rush vs. Oney Lorcan
WWE Cruiserweight Championship #1 Contenders Match

Lio Rush revine şi primeşte direct o şansă la titlul Cruiserweight. Probabil va fi ultima şansă pe care o primeşte în companie şi nu văd cum va mai putea rămâne dacă o mai dă o dată în bară.

Meciul a fost în nota întregului show, publicul a fost departea lui Lio şi astfel începe traziţia diviziei cruiserweight spre NXT. Abilitatea lui Oney de a juca rolul wrestlerului underdog l-a făcut pe Lio să arate ca un contender credibil pentru titlul lui Drew Gulak, chiar dacă de obicei el era underdog-ul din meci.

Câştigător: Lio Rush
Rating: ***1/2

Street Fight
Matt Riddle vs. Killian Dain

Totul s-a transformat rapid într-un haos şi practic meciul s-a terminat într-un no contest. Nu este nimic de analizat, dar sunt câteva concluzii pe care le putem trage din ceea ce s-a întâmplat aici.

A fost arătată impredictiblitatea din NXT şi totodată statutul mai edgy pe care îl are brand-ul. În al doilea rând, au transformat feud-ul dintre Riddle şi Dain în ceva mult mai important decât părea iniţial, practic a crescut organic. Următorul meci dintre cei doi va fi pentru o şansă la titlul lui Adam Cole.

Noua era din NXT a început superb, de foarte mult timp nu am mai terminat de vizionat un show săptămânal atât de mulţumit. Chiar dacă aveam anumite aşteptări care nu mi s-au îndeplinit, calitatea show-ului a făcut ca acelea să nu mai conteze.

Wrestlingul a fost aproape la nivel de TakeOver şi a existat character development, chiar dacă segmentele în backstage sau promo-urile au fost aproape absente. Sper să continue tot aşa şi cred că o vor face, chiar cred că show-urile vor arăta şi mai bine din momentul în care va intra şi AEW în cursă. Două ore de NXT săptămânal este o mare gură de aer proaspăt după cinci ore plictisitoare de RAW şi SmackDown.