YOH vs. SHO

Ceea ce trebuia să fie un meci decisiv într-un feud foarte personal a fost, de fapt, un meci decent, însă fără niciun fel de heat. Pare scos dintr-un booking WWE din punct de vedere al intensităţii şi dramatismului.

YOH mi-a plăcut în câteva momente, a arătat ca un babyface credibil, însă SHO a fost distrus de tot booking-ul pe care îl primeşte House of Terror.

Doi wrestleri foarte buni, care ar fi trebuit să încălzească publicul în opener, au oferit un nou meci dezamăgitor.

Câştigător: YOH
Rating: **3/4

Rocky Romero, Ryusuke Taguchi & Hiroshi Tanahashi vs BULLET CLUB (KENTA, Taiji Ishimori & El Phantasmo)

Exact de ceea ce are nevoie Wrestle Kingdom, un meci multi-man tag team în undercard care să fie de fapt un preview pentru două meciuri din ziua a 2-a…

Singurul lucru interesant este faptul că Tanahashi a fost descalificat, care a amplificat povestea pentru meciul dintre el şi KENTA. Atât.

Câştigători: Bullet Club
Rating: **1/2

Los Ingobernables De Japon (SANADA, BUSHI & Tetsuya Naito) vs United Empire (Jeff Cobb, Will Ospreay & Great-O-Khan)

Într-un final, un meci mai okay. Chiar părţile în care au fost Naito şi Cobb au fost destul de bune, mă aşteptăm la un meci mare între ei doi în ziua următoare.

Şi conflictul dintre SANADA şi Great-O-Khan a fost oarecum interesant, iar Ospreay a intrat în meci doar să livreze pin-ul, obţinând astfel un avantaj înaintea meciului cu câştigătorul dintre Shingo şi Okada.

Câştigători: United Empire
Rating: ***

Katsuyori Shibata vs. Ren Narita

Surpriza serii şi posibil una dintre cele mai mari reveniri din ultimii ani. Shibata a schimbat pe loc regulile meciului, transformându-l într-un meci clasic de wrestling.

Şi chiar dacă nu a încasat bump-uri şi Narita l-a protejat, evitând zona capului, Shibata s-a întors şi este minunat să îl văd într-un ring de wrestling.

Pe cât de simplu, pe atât de bun a fost meciul. Probabil Shibata a avut o multitudine de astfel de sesiuni de sparring în LA Dojo. Sunt curios cum evoluează cariera lui Shibata de acum. Sper măcar să îl văd în New Japan Cup, dacă nu în G1.

Câştigător: Katsuyori Shibata
Rating: ***3/4

NEVER Openweight Championship
Tomohiro Ishii (c) vs. EVIL

Absolut mizerabil ce s-a întâmplat aici, în ciuda faptului că au existat câteva sclipiri cu wrestling decent.

Booking-ul House of Terror distruge orice meci din care face parte şi s-a întâmplat imposibilul – Ishii să fie implicat într-un meci prost.

Nu înţeleg logica din spatele unui astfel de booking, mai ales că se întâmplă într-o companie precum NJPW.

Câştigător: EVIL
Rating: *1/2

IWGP Tag Team Championship
Dangerous Tekkers (c) vs. Hirooki Goto & YOSHI-HASHI

Noroc că mi-am clătit ochii cu meciul ăsta după mizeria de mai devreme. Nu a fost un meci sclipitor, a mers pe modelul punct ochit, punct lovit.

Chiar dacă îmi place echipa dintre Taichi şi ZSJ, a fost frumos şi ca YOSHI-HOSHI să primească un moment în Tokyo Dome. Totodată mai primeşte şi Goto o centură, oricum la single nu are şanse la vreuna.

Câştigători: Hirooki Goto & YOSHI-HASHI
Rating: ***1/2

IWGP Junior Heavyweight Championship
El Desperado (c) vs. Hiromu Takahashi

Divizia junior heavyweight, deşi monotonă în ceea ce priveşte roster-ul, a oferit de fiecare dată meicuri excelente atunci când a contat cel mai mult. Iar acum mă bucur că meciul a fost pus în co-main-ul show-ului.

Totuşi, când îţi faci aşteptări atât de mari, există şi posibilitatea de a fi dezamăgit. Asta s-a întâmplat aici, cel puţin pentru mine. A început ca din tun, însă s-a pierdut puţin pe drum, mai exact în unele momente mi s-a părut că Hiromu nu a gestionat cum trebuie pacing-ul executării manevrelor.

În schimb, mi-a plăcut foarte mult povestea lui El Desperado şi modul prin care a câştigat, executându-şi manevra de final în repetate rânduri. Nu doar că l-a pus over pe Hiromu, dar a fost şi o încoronare a lui ca “rege” al diviziei.

Câştigător: El Desperado
Rating: ***3/4

IWGP World Heavyweight Championship
Shingo Takagi (c) vs. Kazuchika Okada

Shingo Takagi şi-a câştigat locul în main event-ul de la Wrestle Kingdom, şi-a câştigat dreptul să fie campionul mondial al companiei, însă era momentul ca Okada să revină pe tron.

Shingo a intrat în meci calm şi cu o strategie bună pusă la punct. Nu s-a lăsat intimidat de momentele în care Okada a dominat ostilităţile, chiar dacă a încercat în repetate rânduri să îl învingă prin Money Clip, un callback la meciul lor din G1 Climax 30. La un moment dat, Shingo chiar a reuşit să stărnească o reacţie de frustrare, rar văzută la Okada. Practic acel moment a marcat şi schimbarea traiectoriei meciului, urmând ca Okada să întoarcă multe dintre manevrele lui Shingo şi să îl execute cu suita de Rainmaker-uri.

După meci, Okada şi-a luat adio de la vechea centură şi a “îmbrăţişat” noul titlu. A urmat şi un scurt dialog cu Will Ospreay, iar pentru mâine se anunţă un main event cel puţin la fel de bun ca cel de azi.

Câştigător: Kazuchika Okada
Rating: ****1/2

Un show extrem de dezamăgitor, salvat de main event. Nu toate momentele din cadrul show-ului au fost slabe, de multe ori chiar s-a văzut un wrestling de la bun în sus, însă Wrestle Kingdom a reprezentat în ultimii ani zenitul pro wrestling-ului. Sper ca a doua zi să fie mai bună, dar poate este timpul ca NJPW să regândească acest show, însă mai important, să regândească mare parte din booking.

Notă PPV: 6.5