Au trecut cele mai bune săptămâni din an pentru fanii wrestlingului, cu show-uri aproape zilnic. Chiar dacă, parcă, nu a mai fost un turneu chiar la fel de bun ca în anii trecuţi, totodată a fost o schimbare puţin radicală în componenţa celor două grupe şi astfel au apărut multe matchup-uri fresh.

Dacă anul trecut Kota Ibushi mi s-a părut MVP-ul turneului, acum cred că este o părere generală că Ishii a furat toate privirile şi este îndreptăţit să poarte titlul de Mr. G1. Shingo a fost cea mai mare revelaţie a turneului, a demonstrat că locul său este în divizia heavyweight, acolo unde trebuie să rămână şi Ospreay, care, de asemenea, a făcut un turneu excelent. Okada şi Ibushi completează, pentru mine, top 5 al celor mai buni wrestleri din turneu.

La capitolul dezamăgiri, locul 1 este ocupat de Jeff Cobb, a cărui prezenţă în G1 a fost aşteptată de mult timp şi despre care am aflat multe. Din păcate, nu este la nivelul aşteptat şi nici nu cred că este la nivelul NJPW. Anul viitor sper să nu îi mai văd în turneu pe Taichi şi Fale. Archer a arătat că poate fi un monster heel mult mai bun decât membrul Bullet Club.

Cele mai bune meciuri
1. Kazuchika Okada vs. Kota Ibushi (Day 18) – *****
2. Shingo Takagi vs. Tomohiro Ishii (Day 16) – *****
3. Will Ospreay vs. Kota Ibushi (Day 5) – *****
4. Tetsuya Naito vs. Tomohiro Ishii (Day 8) – ****3/4
5. Will Ospreay vs. Kazuchika Okada (Day 7) – ****3/4
6. Shingo Takagi vs. Tetsuya Naito (Day 14) – ****3/4
7. Juice Robinson vs. Tomohiro Ishii (Day 11) – ****3/4
8. Jon Moxley vs. Tomohiro Ishii (Day 6) – ****3/4
9. Will Ospreay vs. Hiroshi Tanahashi (Day 17) – ****3/4
10. Kazuchika Okada vs. SANADA (Day 13) – ****3/4
11. Kazuchika Okada vs. EVIL (Day 15) – ****1/2
12. Hiroshi Tanahashi vs. Kota Ibushi (Day 13) – ****1/2
13. Kazuchika Okada vs. KENTA (Day 9) – ****1/2
14. Jon Moxley vs. Shingo Takagi (Day 8) – ****1/2
15. Hiroshi Tanahashi vs. Zack Sabre Jr. (Day 5) / Kazuchika Okada vs. Zack Sabre Jr. (Day 3) – ****1/2

Finala nu a reuşit să livreze din două motive. În primul rând, Ibushi a pornit ca underdog şi asta a distrus factorul de imprevizibilitate. Nici atacurile lui White nu au părut atât de letale ca în meciul cu Tanahashi, dar aici şi Ibushi are partea lui de vină. În al doilea rând, overbooking-ul marca Bullet Club a distrus, încă o dată, bucuria de a te uita la un meci.

Urmează o toamnă interesantă în care vom vedea cum se creionează poveştile pentru Wrestle Kingdom şi totodată mai multe rematch-uri din G1. Deja au fost anunţat card-ul pentru show-ul Royal Quest din Marea Britanie, care va avea loc pe 31 august, în aceeaşi zi cu NXT TakeOver: Cardiff şi AEW All Out. Totodată au fost anunţate meciurile pentru Super J Cup.

Here is your full bracket for SUPER J-CUP 2019! An amazing tournament with a dream match main event in Tacoma!http://ow.ly/9g1550vw00I for all the details! #njpw #sjcup

Publicată de NEW JAPAN PRO-WRESTLING【OFFICIAL/ENGLISH】 pe Luni, 12 august 2019