Image
AEW World Championship
Hangman Page (c) vs. Bryan Danielson

La fel ca primul meci, cei doi deschid show-ul, probabil pentru a menţine suspansul în legătură cu durata meciului, dar şi pentru că este primul episod din Dynamite pe TBS şi au nevoie de un start puternic.

Dacă Bryan a început meciul într-un mod similar ca cel de data trecută, arătând că este capabil din nou să ducă un meci foarte lung şi mergând pe ideea subliniată şi de comentatori, că a dominat o mare parte din prima înfruntare, Hangman a fost cel care a avut mai mult iniţiativa. Bryan s-a mulţumit să îi lucreze încet braţul lui Hangman pentru a-i neutraliza manevra de final, un alt semn că este confortabil ca meciul să ajungă din nou la o durată de o oră, în schimb Page a părut că are ceva de demonstrat, a accelerat ritmul şi a dat senzaţia că vrea să încheie meciul mai rapid.

Asta până când tăietura lui Hangman s-a redeschis şi a început să sângereze, moment în care Bryan şi-a schimbat gameplan-ul şi a atacat, la fel de meticulos, dar cu multe headbutt-uri şi alte lovituri la cap. În acelaşi timp, tot Page a fost cel care a venit cu manevre mai de impact, dar care nu au avut un efect prea mare asupra lui Bryan. Însă lucrurile s-au schimbata când a început şi Bryan să sângereze, iar Hangman a devenit mai încrezător în şansele lui şi chiar i-a copiat unul dintre gesturile arogante ale lui Bryan. De aici, meciul a devenit mai violent şi mai personal, au apărut nearfall-urile, însă un lucru a rămas neschimbat – Page a continuat cu manevrele de impact, care într-un final şi-au atins scopul şi au lăsat efecte asupra corpului lui Bryan, care n-a mai avut forţa să aplice la fel de bine manevrele de submission care până acum i-au adus victorii în AEW.

O continuare care face cinste primului meci şi care mi-a plăcut mai mult. Deşi iniţial eram contrariat de cele două blade job-uri, până la urmă au fost o parte esenţială din storytelling-ul meciului. De data asta a fost un meci mai rapid şi mai violent şi, în special, l-au făcut pe Hangman Page să arate ca un adevărat campion, fiind primul care reuşeşte să-l învingă pe Bryan în AEW.

Câştigător: Hangman Page
Rating: ****3/4

– A urmat un nou segment între CM Punk şi MJF, de fapt a fost un meci al lui MJF, pierdut prin descalificare după intervenţia lui Punk. Povestea merge foarte bine până acum, iar cei doi au o chimie incredibilă la microfon. Sunt curios ce se va întâmpla săptămâna viitoare în meciul dintre Punk şi Wardlow, mai ales că şi Wardlow are propria poveste cu MJF.

– Un segment între 2point0 şi Chris Jericho. Mă aşteptam mai degrabă ca Jericho să vorbească despre interacţiunea cu Eddie Kingston de săptămâna trecută, dar poate este destul timp şi pentru asta. Momentan va fi un meci între 2point0 & Daniel Garcia şi Eddie Kingston, Santana & Ortiz la Rampage.

– Adam Cole a anunţat că va avea un meci cu Jake Atlas la Rampage şi totodată a discutat cele întâmplate săptămâna trecută. Se duce uşor spre un conflict cu Young Bucks.

Wardlow vs. Antonio Zambrano

Un nou squash al lui Wardlow. Practic un motiv să fie pe TV în fiecare săptămână, semn că se apropie şi pentru el un push important. În plus, toate interacţiunile între el şi Shawn Spears sunt entertaining, iar Wardlow chiar are potenţial şi ca face după ce se va desprinde din Pinnacle.

Image
TBS Championship
Jade Cargill vs. Ruby Soho

Chiar ar fi trebuit să pună titlul pe Ruby Soho, ar fi fost campioana perfectă pentru început.

Ruby a încercat să lucreze bine meciul şi a vândut tot ce i-a dat Jade, însă Cargill este în continuare prea green pentru poziţia ei pe card. Bine măcar că nu a botch-uit finalul.

Câştigătoare: Jade Cargill
Rating: **

– Jim Ross a avut un interviu cu Serena Deeb care mi-a plăcut. Serena nu doar că este grozavă în ring, dar poate să scoată şi nişte momente mişto la microfon. A hype-uit meciul cu Shida, iar în acest moment nu am nicio problemă dacă ar face un Best of 7.

Image
Malakai Black vs. Brian Pillman Jr.

Un meci în care a fost mai importantă continuarea storyline-ului cu Malakai şi House of Black decât ceea ce s-a întâmplat propriu-zis în meci. Sunt încă multe necunoscute, ca de exemplu ce rol va avea Julia Hart în toată această poveste, însă îmi place cum avansează şi primul membru House of Black ar trebui să apară curând.

Nu-mi dau seama dacă la final chiar a fost un botch sau au vrut să arate lipsa de experienţă a lui BJP. Orice ar fi fost, Malakai a vândut excelent momentul.

Câştigător: Malakai Black

Image
AEW World Tag Team Championship
The Lucha Brothers (c) vs. Jungle Boy & Luchasaurus

Sincer, un meci care a fost dezamăgitor indiferent de accidentarea lui Rey Fenix. Nu a părut să aibă altceva planificat în afară de spot-urile importante, momente în care viteza meciului scădea.

A părut să meargă pe aceeaşi structură ca meciurile lui Young Bucks, cu mai multe Destroyere, Superkick-uri şi nearfall-uri agonizante.

Din păcate, victoria adusă de Jungle Boy nu a avut acelaşi impact din cauza accidentării groaznice suferite de Fenix. Iar după momentul dinspre final, când s-a stins lumina pentru câteva secunde, cred că ceea ce s-a întâmplat după meci nu a fost planificat. Cel puţin nu au avut sens acele cadre cu Malakai şi Jericho din loje, dar mai important, la cum se încheiase meciul de mai devreme dintre Black şi Pillman Jr., ar fi avut logică o intervenţie a lui Black şi a noului membru din House of Black despre care se zvoneşte că ar fi Brody King.

Din păcate, Fenix probabil va avea o absenţă de durată. Din fericire, storyline-ul poate fi continuat şi cu o echipă între PAC şi Pentagon.

Câştigători: Jungle Boy & Luchasaurus
Rating: ***

Prima parte a show-ului, cu meciul dintre Bryan şi Hangman şi segmentul dintre Punk şi MJF a fost 10/10. A doua parte însă a fost mult mai slabă, două meciuri dezamăgitoare şi un moment cu Malakai Black care nu şi-a avut continuarea.