Medialiatul olimpic Gable Steveson a semnat recent cu WWE, chiar dacă era dorit şi în lumea sporturilor de contact de către UFC.

În timp ce pentru un simplu cunoscător, legătura dintre pro wrestling și artele marțiale mixte este aparent inexistentă, există o mulțime de wrestleri care nu numai că au luptat în MMA, dar au făcut-o cu succes.

În timp ce majoritatea oamenilor îi cunosc pe cei ca Brock Lesnar și Ken Shamrock, există o mulțime de alți wrestleri care au luptat în MMA, deși palmaresul lor este mai puțin cunoscut.

În timp ce insuccesul din MMA al lui CM Punk a dominat discuția privind trecerea wrestlerilor în artele marțiale mixte, există o mulțime de wrestleri din trecut și din prezent care au un palmares în MMA care te-ar putea surprinde.

Scorpio Sky 2-1

Wrestling news: AEW's Scorpio Sky launches new podcast - Sports Illustrated

În timp ce Scorpio Sky poate fi cunoscut cel mai bine ca al treilea membru trupei din SoCal Uncensored, alături de Christopher Daniels și Frankie Kazarian, Sky are ceva care îl separă de foştii săi colegi din SCU: un palmares de succes în MMA.

Până să se alăture lui Kazarian și Daniels în ROH, Sky și-a făcut debutul în MMA în 2014, învingându-l categoric pe Jose Jovel în prima rundă prin TKO.

Singura înfrângere a lui Sky avea să vină un an mai târziu, într-un split decision. Doi ani mai târziu, Sky avea să debuteze în Ring of Honor.

Sonya Deville 2-1

Daria Berenato on Becoming WWE's First Openly Gay Female Wrestler - Variety

În timp ce Sonya Deville a apărut în WWE pentru prima dată în 2015, la Tough Enough, Deville a fost una dintre multele concurente care au intrat în competiție cu experiență în MMA.

Deville a intrat în concurs cu un palmares de 2 victorii și 1 înfrângere, după ce își făcuse debutul cu un an înainte, când a învins-o pe Allenita Perez prin submission.

În timp ce personajul actual al lui Deville se bazează pe experiența sa în MMA, iar echipa de comentatori a menționat acest lucru în trecut, mulți fani nu știu că ea a avut o carieră în MMA cu doar un an înainte de a semna cu WWE.

Jake Hager 3-0(1)

Jack Swagger,' Bec Rawlings Get Bouts at Bellator 231 in Connecticut

Când Jack Swagger a părăsit WWE, aproape că a dispărut de pe fața pământului până la debutul său în Lucha Underground în 2018. Ceea ce mulți poate că nu știau este că a existat o diferență de doar 8 luni între plecarea din WWE și semnarea cu Bellator.

Luptând sub numele său real Jake Hager, el este în prezent neînvins, câștigând trei lupte, iar una terminându-se în No Contest.

Jessamyn Duke 3-5(1)

Jessamyn Duke | MMA Junkie

În timp ce acest palmares nu este, cu siguranță, ceva la care să strâmbi din nas, motivul pentru care acest lucru este surprinzător este, în parte, pentru că este, în cele din urmă, un record negativ.

În WWE, Jessamyn Duke este considerată una dintre cele patru Horsewomen din MMA, alături de Marina Shafir, Shayna Baszler și fosta campioană feminină RAW Ronda Rousey.

În timp ce Ronda Rousey a declarat că Duke și-a plătit mai mult facturile prin streaming de jocuri video decât prin lupte, fanii casual de MMA s-ar fi așteptat la un palmares mai dominant, mai ales având în vedere că toate cele cinci înfrângeri ale sale au venit la rând la sfârșitul carierei.

Jack Gallager 2-0

NoDQ.com: WWE and AEW news on Twitter: "Jack Gallagher breaks silence regarding #WWE release and the #SpeakingOut accusation made against him https://t.co/Vq1a9ShN9U… https://t.co/E5iGro31MO"

Jack Gallagher nu numai că este în prezent neînvins în MMA la nivel amator, dar ambele victorii au venit în prima rundă prin submission.

Un profil din 2016 al lui Gallagher realizat de ESPN, promovând primul WWE Cruiserweight Classic, a promovat trecutul lui Gallagher în MMA.

Deși Gallagher nu pare intimidant, având doar 1,80 metri și 75 de kilograme, el are 8 ani de jiu-jitsu brazilian și un trecut în box și kickboxing.

Chiar dacă Gallagher nu a avut, din păcate, un rol proeminent în divizia cruiserweight, el este poate unul dintre cei mai legitimi luptători din istoria WWE.

Dan Severn 101-197

Dan Severn: The Original Beast of WWE | Cultured Vultures

Dan Severn este, pe baza palmaresului său, cel mai de succes luptător MMA de pe această listă. Cu toate acestea, spre deosebire de toți ceilalți de pe această listă, ceea ce îl face pe Severn unic este faptul că cariera sa de MMA și cea de wrestler nu au fost separate, Severn concurând alternativ în wrestling și MMA, întrucât a debutat în UFC în 1994 și în pro wrestling în 1992.

Un alt lucru care îl face pe Severn atât de unic este vârsta sa. Deși cea mai recentă luptă a avut loc în 2012, el avea 54 de ani și tot a ieșit victorios.

Shinsuke Nakamura 3-1(1)

Shinsuke Nakamura Reveals One Of The Main Reasons He Signed With WWE

Deși palmaresul său în MMA datează de mai bine de un deceniu, deoarece ultima sa luptă a avut loc când avea doar 22 de ani, în 2004, victoriile sale au fost toate destul de categorice.

Niciuna dintre cele trei lupte nu a trecut de runda a doua și toate au fost victorii prin submission. În plus, singura sa înfrângere a avut loc în prima sa luptă.

Chiar dacă Shinsuke este cunoscut în WWE mai mult pentru loviturile sale decât pentru manevrele de submission, este clar că are un background tehnic puternic.

Shayna Baszler 15-11

Shayna Baszler not "lying to herself" ahead of Wrestlemania and Becky Lynch clash - Daily Star

La fel ca și colega ei din Four Horsewoman, Jessamyn Duke, care a precedat-o pe această listă, recordul Shaynei Baszler este surprinzător datorită numărului mare de înfrângeri pe care le-a suferit.

Dacă cineva s-ar uita doar la WWE, ar fi rezonabil să presupună că Baszler a fost dominantă în MMA, cu un palmares similar cu cel al lui Ronda Rousey (12 victorii și 2 înfrângeri).

Nu numai că Baszler are aproape același număr de înfrângeri ca și Rousey în victorii, dar ultimele 4 lupte MMA ale lui Baszler au fost toate pierdute, cu 2 TKO-uri, un submission tehnic și o înfrângere prin decizie. Mai mult decât atât, ultima luptă din UFC a fost o înfrângere împotriva lui Amanda Nunes, actuala campioană de la categoriile featherweight şi bantamweight şi considerată cea mai bună luptătoare de MMA din istorie.

Batista 1-0

WWE Wrestler vs MMA Fighter. INCREDIBLE! DAVE BATISTA in MMA! - YouTube

După prima sa plecare din WWE, Batista a obținut centura mov în jiu-jitsu brazilian și urma să lupte împotriva lui Rashid Evans, care avea un bilanț de 1 victorie și 2 înfrângeri.

Cu toate acestea, când Evans nu a mai putut lupta, Batista a fost pus împotriva lui Vince Lucero, care avea peste 40 de lupte la activ și un record de 22 de victorii și 22 de înfrângeri. Batista avea să iasă victorios, câștigând în prima rundă prin TKO.

Bobby Lashley 15-2

Bobby Lashley would rather fight Fedor Emelianenko than for Bellator title - MMA Fighting

Când fanii WWE se gândesc la un wrestler transformat în luptător MMA, probabil că se gândesc la Brock Lesnar. Cu toate acestea, recordul lui Lesnar constă în doar 5 victorii și 3 înfrângeri.

Deși ar putea fi nedrept să comparăm palmaresul lui Lashley în MMA în cadrul mai multor promoții cu cariera lui Lesnar, bazată în principal pe UFC, un palmares de 15 victorii și doar 2 înfrângeri este de luat în seamă.

Chiar mai impresionant, aproape jumătate din victoriile lui Lashley au venit la finalul carierei, când Lashley a avut o serie de 8 victorii, cinci dintre ele fiind în Bellator.