Nr 5

Inainte sa fie Mr. Wrestling, el era George Woodin. Inainte sa stranga o colectie impresionanta de tiltul din diferite teriotrii, a fost un amator decorat. Woodin a luptat pentru Michigan State unde a castigat campionatul Big Ten Conference de doua ori, in 1958 si in 1959. Alta dubla a venit cand a castigat Amateur Athetic Union de doua ori. Fostul All American a avut o cariera profesionista de succes, dar la fel ca toti care rau cu el in acea zi, viata sa a fost schimbata dramatic cand a supravietuit prabusirii avionului din ’75, aceasi prabusire in care Ric Flair si-a fracturat spatele.

 

 

Nr 4

Bobby Lashley este un atlet incredibil, pe atat de puternic atat de rapid. Desi considerat de mult un superstar de moment in WWE, el a avut o cariera la amatori mult mai impresionanta. Dupa liceu unde a fost campion statal, el a capturat o sumedenie de medalii si campionate. La Colegiul Missouri Valley, a castigat trei campionate nationale, si a fost numit Wrestlerul Colegial al anului in 1998  de Asociatia Antrenorilor de Wrestling din Kansas. Cariera sa a continuat  in armata unde a castigat o medalie de aur si doua de argint la evenimente ale fortelor armate. Dupa WWE, Lashley a intrat in MMA unde detine un record de 7 – 1.

Nr 3

 Brock Lesnar a castigat titluri la nivel colegial, in WWE si in MMA. In cariera sa de amator nu era tocmai behemotul care este azi, dar totusi era o prezenta intimidanta. Titlurile castigate in NCAA sunt multe, iar Big Ten Conference l-au desemnat campion de doua ori. A fost numit All American de doua ori in colegiu de si inca de doua ori cat timp era la Universitatea din Minnesota.  A castigat titlul NJCAA la categoria grea in ’98 si NCAA in 2000. Dupa ce a plecat din WWE prima oara, a intrat in MMA unde a reusit sa castige titlul UFC la categoria grea punand niste nume destul de mari pe lista celor infranti. Desi cariera sa MMA va fi mereu criticata, intr-un astfel de sport o victorie este o victorie, iar Lesnar este un fost campion UFC.

Nr 2

In anii ’70 si ’80 fanii l-au vazut pe maleficul german, Baron Von Raschke aplicand claw-ul pe oponentii sai. In schimb la amatori, Jim Raschke avea o cu totul alta reputatie. Un fost campion liceal, un titlu Big Eight Conference, o medalie de bronz in 1963 World Games si doua titluri Amateur Athetic Union sunt doar cateva din titlurile cu care Jim se poate lauda. Pentru cei care l-au vazut in ringul de profesionisti, e greu sa il imaginezi pe Baron ca un om atat de tehnic, dar chiar daca e greu asta nu inseamna ca nu a fost unul dintre cei mai legitimi atleti din wrestlingul profesionist.