Un subiect mult dezbatut in ultimii ani si destul de cerut in comentariile de pe site. Din cate am inteles, acesta va fi si subiectul saptamanii pentru Podcast-ul de sambata. Sper sa nu gresesc.

Acest zvon a aparut inca de prin anul 2010, atunci cand a aparut o informatie conform careia, WWE-ul apelase la cativa designeri pentru o noua centura suprema, conform site-urilor de specialitate pe vremea aceea. Se spune ca pana la urma, acea centura chiar a fost creata si e posibil ca inca sa mai existe in patrimoniul WWE-ului. Asa cum se intampla de obicei, zvonurile nu intarzie sa apara, deci nici la vremea aceea n-a fost prea diferit.

Daca initial se credea ca acea centura urma sa o inlocuiasca pe cea World Heavyweight, mai apoi a inceput sa apara zvonul cum ca WWE-ul doreste unificarea celor doua titluri supreme, urmand ca noua centura sa fie una de tip “Undisputed/Unified”. Pana la urma totul a fost uitat la fel de repede cum a si inceput.

Sa revenim in prezent, aflandu-ne in fata a doua show-uri in care apar cam aceiasi oameni. E destul de clar ca brand split-ul s-a dus de ceva vreme. Ramane sa vedem daca acest lucru va fi facut si oficial, cel mai simplu prin scoaterea draft-ului anual, care nu isi mai are rostul in contextul actual.

Acum ca John Laurinaitis conduce ambele show-uri, iar noi vedem oameni ca Daniel Bryan, Brodus Clay, Alberto del Rio sau Sheamus aparand in ambele show-uri, se pare ca bariera dintre cele doua rostere nu prea mai exista. Ba mai mult, saptamana aceasta a avut loc si un lucru care sterge si mai mult linia de “brand split”. Daniel Bryan, omul SmackDown-ului, tocmai a devenit contender la titlul WWE, care se afla in RAW, la CM Punk.

Toate aceste lucruri fac si mai clara si sigura ideea WWE-ului de a incheia odata pentru totdeauna brand split-ul si de a reveni la formatul de acum mai multi ani, atunci cand oricine se putea lupta pentru orice titlu, fie el feminin, pe echipe, de midcard sau main-event. Avand in vedere situatia actuala prin care trece compania, nu pot spune decat ca este o idee brilianta, pentru ca astfel, E-ul poate face oamenii sa isi indrepte atentia si asupra SD-ului, un show care la inceputul anului arata ca varianta de ECW a WWE-ului, si care se afla in moarte clinica, pana cand Vince McMahon a deconectat aparatele complet.

Desigur, unificarea brand-urilor poate duce bineinteles si la ideea principala si titlul acestui articol, adica unificarea titlurilor WWE si World Heavyweight. Iar daca ar fi sa ma intrebati pe mine, cred ca anul 2012 ar fi perfect pentru ca acest eveniment sa aiba loc, poate undeva spre finalul anului. Trebuie sa recunoastem, titlul World Heavyweight n-a fost niciodata la rangul celui WWE. La titlul care a stat cea mai multa vreme in SmackDown au intrat in special oameni care nu mai detinusera vreun titlu suprem pana atunci. Exemple sunt destule, de la Jack Swagger la Christian si CM Punk, la primele sale reign-uri. Nu cred ca mai trebuie sa aduc in discutie si reign-urile lui The Great Khali sau Dolph Ziggler, pentru a va arata cat a insemnat in timp acest titlu in ochii lui Vince McMahon.

Desigur, unficarea titlurilor mondiale va aduce si o schimbare de design a viitorului titlu. Nu cred ca WWE-ul va pastra actualul titlu din RAW, adica spinner-ul. S-a dus vremea lui si probabil nimeni nu il mai vrea. Sa fiu sincer, arata ca o jucarie, iar asta o stim cu totii. Desigur, oricat as vrea sa fie pastrat design-ul celui din SmackDown, acest lucru nu se va intampla. Titlul vine din WCW, deci e destul de clar ca Vinnie nu-l va pastra ca singurul titlul mondial al federatiei. Exista si varianta revenirii fostului titlu Undisputed insa, care din punctul meu de vedere e si cea mai buna. Nu vreau crearea unui nou titlu, pentru ca am vazut cum arata cele din era aceasta. Vedeti dildo-ul care se numeste WWE Divas Championship sau monedele de 1 ban de la WWE Tag Team Championship.

Desigur, unificarea titlurilor supreme ar atrage probabil si readucerea sau crearea unui nou titlu de midcard, tocmai pentru a umple golul. Nu cred ca isi doreste sa mai vada cineva titlul WWF Hardcore, cu acea regula stupida de 24/7 care a ruinat acel titlu. Dar cu totii cred ca am vrea sa vedem o revenire a titlului WWE Cruiserweight sau macar a celui WWE Light Heavyweight, daca nu il doresc pe primul, adus din WCW.

Acum ca am stabilit aceste amanunte. Vreau sa inchei editorialul cu intrebarea la care probabil ne gandim cu totii. Cine va fi acest campion WWE Undisputed, daca titlurile vor fi unificate ? Cu totii probabil ati spune John Cena, care este considerat cel mai overrated wrestler al ultimului deceniu in wrestling. Vreau sa va atrag atentia insa asupra primului campion WWE Undisputed, adica Chris Jericho, care nu era “top guy” in companie pe vremea aceea, cand inca se mai aflau Stone Cold Steve Austin sau The Rock, oameni pe care i-a si invins Jericho pentru a detine ambele titluri. Acelasi lucru cred ca se va intampla si WWE daca titlurile ar fi unificate in acest an. Nu John Cena o va face, nici macar Triple H (asta e cadou din partea mea pentru cei care il considera numai pe Cena overrated in ultimul deceniu). Cel mai probabil CM Punk sau de ce nu, chiar Daniel Bryan ar fi potriviti pentru aceasta unificare.

Aveti rubrica de comentarii pentru a va expune parerile in mod civilizat si de asemenea, am pus si un poll ceva mai jos.

[poll id=”7″]