Următoarea intrare este superstarul cel mai tânăr de pe acestă listă. La doar 22 de ani, Patrick Clark, cunoscut sub numele de ring Velveteen Dream, are toate atributele unui star în WWE.

10. Authors of Pain

9. Mandy Rose

8. Sasha Banks

7. Ricochet

6. VELVETEEN DREAM

Carismă. Multă carismă. Și mai multă… Cred că ați prins ideea. La doar 22 de ani, Velveteen Dream este unul dintre cele mai carismatice personaje din WWE, nu doar din NXT. Are un gimmick unic în lumea wrestlingului, și se folosește de el la maxim.

Spre deosebire de numărul 7, Velveteen Dream nu este un (încă) wrestler extraordinar, sau un atlet desăvârșit. Va fi, e imposibil să nu fie având în vedere cât de bun e și cât de tânăr e, însă punctul principal e că nu a devenit over prin abilitățile sale în ring, ci prin gimmick-ul care i s-a dat. De fapt, prin modul în care a executat acest gimmick, cum cred că doar el ar fi putut să o facă.

Voi recunoaște, când am văzut video package-urile cu el, și când a debutat, nu m-am gândit la altceva decât jobber/lower-midcarder/midcarder. Nu am crezut că un asemenea gimmick poate funcționa în lumea wrestlingului. Poate am avut dreptate, pentru că mi-e greu să cred că altcineva ar fi strălucit în acestă postură cum a făcut-o Patrick Clark. Însă m-am înșelat amarnic în acest caz.

Și apoi a venit acel feud cu Aleister Black, care pe hârtie, mă așteptam să fie un mismatch serios, având în vedere că Black e unul dintre cele mai dark și serioase personaje din WWE. Din nou, m-am înșelat amarnic. A fost feud-ul anului în NXT, iar chimia dintre cei doi a fost incredibilă. Meciul în sine nu a fost incredibil din punct de vedere tehnic, însă din punct de vedere al storyline-ului, cred sincer că a fost unul dintre cele mai bine construite meciuri pe care le-am vazut vreodată.

Este incredibil câtă atitudine a pus Patrick Clark în acest gimmick, făcându-l practic al său. El este cel care a dat viață acestui gimmick, și pe cât de mult l-a ajutat gimmick-ul să iasă în evidență, pe atât de mult e și meritul său pentru că a făcut acest gimmick să stralucească prin modul în care și l-a asumat.

Vreau să repet faptul că Velveteen Dream are 22 de ani, și deja este un star în NXT. În 10 ani, va avea 32 de ani, adică vârsta lui Rollins, de exemplu. Viitorul este imens, și plin de posibilități pentru el. Carismă este îndeajuns de multă încat poate să dea și la vreo 3-4 alți wrestleri, și să aibă in continuare destulă și pentru el. La microfon este bun, nu extraordinar, însă carisma fizică îl ajută să suplinească acest lucru, și e foarte posibil să crească la microfon. Iar în ring, deja a dovedit că este un story-teller desăvârșit, și în același timp spectaculos, dacă e să ne luăm dupa meciul cu scări de la TakeOver New Orleans. Deci, poate puncta și la acel capitol, și se poate dezvolta într-un atlet complet în anii care urmează.

În mod normal, l-as avea în top 3. Cu siguranță merită să fie acolo. Însă cel mai mare semn de întrebare e cât de bine va face tranziția acest gimmick în main roster. Va reuși să devină la fel de over cu un public main stream, spre deosebire de o audiență mai hardcore cum e în NXT? Mai mult decât atât, cu siguranță nu se încadreazâ în tiparele lui Vince pentru cum arată și se comportă un superstar adevărat (în ochii lui), a.k.a. Roman Reigns. Partea bună e că, având în vedere că nu e nici o grabă cu el, mai poate sta în NXT câțiva ani buni, devenind un stâlp pentru brand și mai apoi să faca tranziția în main roster când e 100% pregătit.

De acord, sau nu, aștept și opiniile voastre în comentarii.