Dupa o lupta cel putin bizara in cadrul main eventului galei UFC 162, Chris “The All American” Weidman si-a asigurat centura categoriei mijlocii printr-un KO administrat legendarului Anderson Silva in runda a doua.

Prima runda s-a desfasurat atat la sol cat si in picioare, Weidman aplicand presiune in stilul caracteristic, fara insa a ii pune probleme reale campionului. Catre jumatatea rundei, Anderson a inceput sa il provoace continuu pe american, aducand oarecum aminte de comportamentul sau in lupta cu Damian Maia.

In runda a doua, Silva a continuat cu provocarile, insa Chris Weidman nu s-a lasat coplesit, speculand un moment in care brazilianul, cu garda complet lasata, era mai degraba atent la jocul de teatru comic in care se dorea a fi actor principal. Rezultatul a fost o lovitura incasata direct in maxilar de catre Anderson, acesta prabusindu-se la podea pentru prima data in cariera sa de MMA.

O alta premiera este faptul ca vedem numarul comic al lui Silva terminandu-se intr-o maniera tragica pentru acesta. In articolul de ieri in care am analizat avantajele si dezavantajele celor doi luptatori, am vorbit despre faptul ca Silva, spre deosebire de Fedor, nu avusese de suferit in ciuda varstei inaintate tocmai pentru ca nu deviase de la reteta succesului: controlul exemplar al distantei, eschive si lovituri pe contra.

Lui Anderson ii place sa se joace, sa faca spectacol, cautand sa isi umileasca adversarii pe care ii obliga sa atace, lasandu-se descoperiti. De data aceasta, insa, “Paianjenul” nu s-a folosit de contre decat foarte putin, si atunci aproape letargic, parand mai degraba plictisit. Nici controlul distantei nu a functionat cum trebuie pentru brazilian, cel putin in cadrul secventa finalizarii, unde se afla prea aproape de Weidman si prea intins pe spate pentru a mai putea eschiva lovitura care l-a doborat (sau poate ar fi reusit o eschiva, daca ar fi avut ochii deschisi pentru a vedea necesitatea unei astfel de tehnici).

Avem, astfel, de-a face cu un nou veritabil moment “Overeem”, Weidman, ca “Big Foot” Silva inaintea sa, demonstrand ca este nevoie de disciplina si de o minte limpede, in ciuda presiunii sau a parcursului lupte pana la acel moment, pentru a specula in mod brutal neatentia unui adversar, oricine ar fi acesta.

Mai jos gasiti rezultatele intregului eveniment.

Main card
Weight class Method Round Time Notes
Middleweight Chris Weidman def. Anderson Silva (c) KO (punches) 2 1:18  KOTN
Featherweight Frankie Edgar def. Charles Oliveira Decision (unanimous) (30-27, 29-28, 30-27) 3 5:00  FOTN
Middleweight Tim Kennedy def. Roger Gracie Decision (unanimous) (30-27, 30-27, 29-28) 3 5:00
Middleweight Mark Muñoz def. Tim Boetsch Decision (unanimous) (30-26, 30-27, 29-28) 3 5:00
Featherweight Cub Swanson def. Dennis Siver TKO (punches) 3 2:24  FOTN
Preliminary card (FX)
Middleweight Andrew Craig def. Chris Leben Decision (split) (29-28, 28-29, 30-27) 3 5:00
Lightweight Norman Parke def. Kazuki Tokudome Decision (unanimous) (30-27, 30-27, 29-28) 3 5:00
Heavyweight Gabriel Gonzaga def. Dave Herman TKO (punches) 1 0:17
Lightweight Edson Barboza def. Rafaello Oliveira TKO (leg kicks) 2 1:44
Preliminary card (Facebook)
Welterweight Brian Melancon def. Seth Baczynski KO (punches) 1 4:59
Welterweight Mike Pierce def. David Mitchell TKO (punches) 2 2:55