Dupa victoria clara in fata lui Josh Barnett multi se intrebau ce adversar mai ramane in Strikeforce pentru Daniel Cormier. La o zi in urma aparitiei zvonului conform caruia Tim Sylvia va fii adversarul lui Daniel Cormier, Dana White a facut un anunt neasteptat:  Frank Mir, fostul campion UFC, va ajunge in Strikeforce pentru un mega-fight cu Daniel Cormier.

Frank Mir vine dupa o infrangere in fata actualului campion Heavyweight, Junior Dos Santos, lupta in care Mir nu a confirmat asteptarile fanilor. Privind din punct de vedere al stilurilor celor doi, Daniel Cormier pare inca un adversar foarte greu de abordat pentru Mir. Acesta a tinut sa spuna ca: “Daniel ma impresionat in victoria sa cu Josh Barnett. Nu trebuie sa fii un geniu pentru a vedea ca wrestlingul e partea lui puternica, insa si stand-up’ul sau a inceput sa fie periculos. Cred ca am avantajul atat in picioare cat si la submission-uri, dar in mod evident nu voi fii eu cel care va decide unde va merge lupta. Oriunde vrea sa duca lupta, eu trebuie sa fiu pregatit.”

Decizia ZUFFA de a permite unui luptator UFC sa lupte in Strikeforce a aprins imaginatia fanilor care deja incepusera sa faca jocul de match-makeri, insa au fost rapid opriti de Lorenzo Fertitta care a tinut sa mentioneze ca acest cross-over al lui Mir este: “Singura lupta de acest gen.”

Frank Mir vs Daniel Cormier va avea loc pe data de 27 octombrie 2012 si va fii difuzata pe Showtime.