Daniel Bryan este implicat in cel mai important storyline al WWE-ului pentru ca pe langa faptul ca la mijloc este vorba de centura WWE, in acest storyline sunt implicati si Triple H, Stephanie McMahon sau Vince McMahon. Totul a plecat de la heel turn-ul lui Triple H la SummerSlam 2013, dupa ce l-a tradat pe Daniel Bryan. Fara doar si poate, Bryan este top babyface-ul actual din WWE,atat din punct de vedere al reactiei pe care o are saptamanal dar si din punct de vedere al storyline-ului in care este implicat.

Intrebarea pusa de majoritatea fanilor este daca in final, Daniel Bryan va castiga centura WWE sau este acolo doar pentru a trage de timp pana cand John Cena sau chiar Punk intra in acest storyline. Majoritatea fanilor insa, sunt pesimisti, pentru ca WWE nu va merge pana la final pe mana lui Bryan si pe buna dreptate, mai ales ca sunt cunoscute retinerile oficialilor cand vine vorba de wrestleri precum Punk sau Bryan.

 

Daniel Bryan va castiga centura WWE?

Raspunsul scurt este da. Puteau foarte usor sa puna centura pe Orton la SummerSlam 2013 si in acelasi timp Triple H si Randy sa faca heel turnul. Cena castiga meciul de la SummerSlam, Triple H il trada pe John Cena si apoi Orton facea cash-inul, iar Bryan era lasat pe dinafara. WWE insa, a mers pe moneda Bryan si astfel, acesta este din ce in ce mai over. Hai sa explicam putin storylineul, pentru ca Bryan este singurul wrestler din WWE care are curajul sa se lupte cu actuala corporatie condusa de Triple H, in timp ce restul wrestlerilor din vestiar, prefera sa taca ca sa nu aiba de suferit. O reteta simpla prin care Bryan este over iar in acelasi timp este vazut ca singurul wrestler ce se poate lupta cu armata lui Triple H, in ciuda faptului ca cel din urma arunca catre el numai piedici. Daniel Bryan este campionul poporului, the people champion, in timp ce Randy Orton este campionul impus de Triple H.

In episodul 65 de SmarkTalk, parerile au fost impartite vizavi de decizia WWE-ului de a lua centura atat de repede dupa Bryan, insa eu am fost pentru.  Sa ne aducem aminte ce s-a intamplat cu Punk dupa pipe-bombul de la RAW, Money in the Bank si apoi dupa ce a recastigat centura WWE. Existau mereu zvonuri ca oficialii nu sunt multumiti de title reignul lui Punk, pana cand acesta a avut feudul ce l-a transformat intr-un established wrestler. Pentru cei care au uitat, acela a fost feudul cu Jericho, cei doi reusind un meci foarte bun la WrestleMania 28, urmat de meciul de la Extreme Rules. Prin modul in care Punk a reusit sa iasa over atat din punct de vedere al storyline-ul cat si prin meciurile impotriva lui Jericho, acesta a devenit in opinia WWE-ului un stalp in vestiarul companiei. Acelasi lucru trebuia si trebuie sa se intample cu Bryan, ca el sa nu devina un alt wrestler ce tine centura WWE si dupa ce o pierde, se uita usor usor de el in mid-card.

Storyline-ul actual cu Triple H, corporatia si Randy Orton va fi rampa de lansare a lui Bryan de a deveni un wrestler stabil (established) in WWE. Bryan trebuie sa infranga corporatia si acest lucru se va intampla sigur in acest an. Daca va castiga acum sau mai tarziu centura, este clar ca tot acest storyline il va ajuta sa devina o piesa importanta in angrenajul WWE-ului.

Majoritatea fanilor inteligenti supra analizeaza cateodata fiecare decizie, promo sau angle al WWE-ului insa eu va recomand altceva, sa va relaxati, sa va faceti comozi in scaun si sa va bucurati de cea mai buna perioada prin care trece WWE-ul atat din punct de vedere al storyline-urilor, talentului din ring si a gimmickurilor.

Nu uitati, campionul heel este acolo doar pentru a pierde centura mai devreme sau mai tarziu, astfel punand over un babyface important din companie…TNA se aude si pana la voi?

Daniel Bryan va castiga centura, trebuie doar sa avem rabdare  si sa ne bucuram de ce vedem saptamanal pentru ca WWE ne va tine in suspans.