Samoa Joe a decis sa nu isi mai prelungeasca contractul cu TNA Wrestling, astfel wrestlerul parasind compania dupa aproximativ 10 ani, el venind in TNA in 2005.

John Gaburick, VP pentru relatia cu talentele, a lansat o declaratie oficiala in care anunta ca Samoa Joe a plecat din TNA dupa ce actualul contract a expirat iar cele doua parti nu au reusit sa ajunga la o intelegere pentru prelungirea contractului.

Joe a semnat contractul cu TNA in 2005 si a debutat la Slammiversary, primind la scurt timp, numele de Samoan Submission Machine. Este un fost campion TNA World Heavyweight, a castigat de 5 ori centura X-Division , de doua ori centura Tag Team, o data centura TV si este al treilea campion Triple Crown si Grand Slam din toata istoria TNA-ului. De asemenea, meciul sau contra lui AJ Styles si Christopher Daniels, este singurul meci de 5 stele din istoria TNA-ului.

Conform unor surse din companie, mai mult wrestleri din TNA sunt dezamagiti de plecarea lui Samoa Joe. Acestia sunt suparati ca Joe si TNA nu au reusit sa ajunga la o intelegere, mai ales ca Joe era placut de majoritatea wrestlerilor, fiind vazut si ca un leader in vestiarul companiei.

Plecarea lui Joe si TNA a lasat un gol in vestiarul companiei, asemanator cu golul lasat de plecarea lui AJ Styles.

Mai multi angajati din TNA au reactionat pe Twitter: