Big E beats Baron Corbin in the 2021 SummerSlam Kickoff | Superfights
Kickoff Match
Big E vs. Baron Corbin

Dintre toate gimmick-urile şi storyline-urile pe care i le-au dat lui Corbin, ăsta pare cel mai ok dintre ele, însă nu aş fi surprins dacă nu ar duce nicăieri.

Meciul a existat doar pentru a fi şi un meci în pre-show. Nu prea l-a ajutat cu nimic pe Big E şi nici nu văd că ar evolua storyline-ul. Ar fi fost mişto dacă făcea vreun tease că ar vrea Corbin să facă cash-in.

Câştigător: Big E
Rating: **

RAW Tag Team Championship
AJ Styles & Omos (c) vs. Randy Orton & Riddle

Un opener solid cu rezultatul potrivit. Echipa dintre Orton şi Riddle e over, iar asta s-a văzut şi la pop-ul de la final. RK-Bro oricum nu va fi ceva de lungă durată, ca nicio altă echipă pe care a avut-o Orton, dar va fi fun cât va dura.

Evident, AJ a încasat RKO-ul, pentru că vor să îl protejeze în continuare pe Omos.

Câştigători: RK-Bro
Rating: ***

Alexa Bliss vs. Eva Marie

A fost slab, slab de tot, dar măcar a avut doar vreo trei minute. În unele momente aş jura că schimbarea de gimmick pentru Alexa Bliss a fost doar pentru a vinde păpuşi.

În orice caz, este o mizerie.

Câştigătoare: Alexa Bliss
Rating: 1/2*

United States Championship
Sheamus (c) vs. Damian Priest

Poate că Sheamus nu este primul wrestler la care te gândeşti când vezi un PPV din WWE, însă este aproape garantat să scoată un meci cel puţin decent.

La fel a fost cazul şi aici, a ştiut foarte bine să lucreze cu publicul şi să scoată reacţii de la ei, partea proastă este că nu toate reacţiile s-au îndreptat către Priest. Au fost câteva momente în care, teoretic, Priest ar fi trebuit să primească un pop semnificativ, însă nu s-a întâmplat. Rămâne de văzut dacă va reuşi să devină mai over, momentan nu este.

Câştigător: Damian Priest
Rating: ***1/4

SmackDown Tag Team Championship
The Usos (c) vs. Dominik & Rey Mysterio

Au primit cu câteva minute în plus faţă de meciul tag din RAW, însă nu au reuşit să facă nimic cu acele 10 minute.

Mă aşteptam să se întâmple ceva, orice, însă a fost exact ca un meci de la un show săptămânal. Dacă tot nu se întâmpla nimic, mai bine îl punea la SmackDown şi ofereau timpul altor meciuri de pe card.

Câştigători: The Usos
Rating: **1/2

SmackDown Women’s Championship
Bianca Belair (c) vs. Sasha Banks

În primul rând, există informaţii că meciul este anulat din urmă cu o săptămână. În tot timpul ăsta puteau să anunţe că Sasha Banks va apărea şi să construiască, foarte rapid, un alt adversar.

Sau, dacă nu, să facă Bianca un open challenge în care să apară Becky Lynch. Nu a avut niciun sens să vină Carmella, care a pierdut cu o seară înainte cu Bianca. Nu avea sens să vină nimeni, divizia feminină din SmackDown primeşte un booking mizerabil.

Totuşi, o aduci pe Becky Lynch, e de înţeles de ce. Dar nu îi dai victoria în mai puţin de 30 de secunde. Practic, WWE şi-a bătut joc de tot ceea ce a făcut cu Bianca Belair de la începutul anului. Degeaba tot promovează meciul de la WrestleMania, nu înseamnă nimic după ce s-a întâmplat aici. S-a întâmplat exact acelaşi lucru ca în reign-ul lui Kofi Kingston. Ultimele luni au fost degeaba şi nu înseamnă nimic.

Câştigătoare: Becky Lynch
Rating: NR

Drew McIntyre vs. Jinder Mahal

A fost ce trebuia să fie – un squash. Nu cred că şi-a dorit cineva să îl vadă pe Jinder Mahal într-un meci de lungă durată.

McIntyre are nevoie de o schimbare de gimmick, de o pauză sau altceva ca să fie din nou fresh.

Câştigător: Drew McIntyre
Rating: NR

RAW Women’s Championship
Nikki ASH (c) vs. Charlotte Flair vs. Rhea Ripley

De ce a mai avut loc tot angle-ul cu Nikki dacă oricum urma ca titlul să fie pus pe Charlotte. Efectiv tot momentul în care a câştigat meciul Money in the Bank nu mai contează, pentru că s-au grăbit să facă cash in-ul. Nu aşa trebuie construit un wrestler underdog.

Pe lângă asta, nu au nicio idee pentru reign-urile lui Charlotte. Este al 12-lea? Ce s-a întâmplat special în primele 11?

Meciul a fost în regulă.

Câştigătoare: Charlotte Flair
Rating: **1/2

Edge vs. Seth Rollins

Meciul serii, deşi nu era greu de prezis că aşa va fi.

Lucrat excelent, în jurul accidentării lui Edge de la gât şi a faptului că dacă Rollins prinde Curb Stomp-ul, îi poate încheia cariera. Publicul a fost hot pentru revenirea lui Edge şi mi-a plăcut că a trecut în revistă mai multe manevre folosite la începutul carierei, dar şi Glam Slam-ul lui Beth Phoenix.

A încheiat meciul cu un Bulldog Choke a la Jon Moxley, poate neaşteptat că nu a câştigat cu Spear, dar cum următoarele două meciuri implică wrestleri care au Spear-ul ca finisher/signature move, e de înţeles.

O victorie bine venită pentru Edge, însă eu aş fi ales alt booking pentru feud-ul ăsta. Dacă tot au vrut să îl readucă pe Edge din The Brood, aş fi păstrat asta pentru Extreme Rules. Aici l-aş fi pus pe Rollins over, dar fără să execute Curb Stomp-ul, doar să arate că ar fi putut şi să arate că Edge nu mai poate ţine pasul. Iar la Extreme Rules să fie un Edge cu intrarea de la Brood şi să câştige meciul după o serie de lovituri de scaun, un con-chair-to sau ceva de genul ăsta.

Câştigător: Edge
Rating: ****

WWE Championship
Bobby Lashley (c) vs. Goldberg

Goldberg este groaznic şi nu are ce căuta într-un ring de wrestling. Nu înţeleg de ce este tot timpul adus, şi-a pierdut de mult timp aura din WCW, publicul nu reacţionează la el, au fost chant-uri “Thank you, Bobby” la finalul meciului şi de fiecare când execută o manevră este la un pas de a îşi accidenta adversarul.

După modul în care s-a terminat, mă gândesc că vor avea un rematch în Arabia Saudită, unde mă tem să nu câştige Goldberg.

Câştigător: Bobby Lashley
Rating: DUD

WWE Universal Championship
Roman Reigns (c) vs. John Cena

Marea greşeală a fost că Reigns a anunţat la SmackDown că pleacă din WWE dacă pierde meciul. Practic din acel moment a fost 100% clar că va câştiga.

Aşadar, pentru mine nu a fost credibile încercările de pin ale lui Cena. Per total, a fost cu mult sub celelalte title defense-uri ale lui Reigns. Un ritm mult mai lent, iar spre final, aşa cum m-am aşteptat, a fost un spam de manevre de final.

Revenirea lui Lesnar o văd cu ochi buni, oferă o nouă dinamică cu Lesnar face, aparent şi va fi interesant de văzut cum va evolua triunghiul Reigns – Heyman – Lesnar, însă sunt semne de întrebare legate de cum va curge storyline-ul dacă Lesnar nu va apărea constant şi la SmackDown. În plus, încă nu e timpul să ia titlul de pe Reigns, mai ales că în lunile care urmează nu vine niciun PPV mai mare.

Câştigător: Roman Reigns
Rating: **1/2

Faţă de WrestleMania, care mi-a plăcut şi despre care am spus că a fost un PPV peste nivelul la care mă aşteptam, SummerSlam a fost un fail. Prea multe decizii de booking proaste, o revenire, a lui Becky Lynch, care a fost gestionată în mod greşit şi cu o alta, a lui Lesnar, care vine cu câteva semne de întrebare, însă din care pot scoate multe lucruri bune.

În afară de Edge – Rollins, care a fost meciul serii fără doar şi poate, a fost un PPV cu multe meciuri scurte şi cu multe reclame, care se contrazice practic cu ideea de PPV.

Notă PPV: 5