Asuka & Charlotte Flair vs. Shayna Baszler & Nia Jax
WWE Women’s Tag Team Championship

Asuka_and_Flair_vs_Jax_and_Baszler_Cropped

Sincer, credeam că toată această poveste cu Asuka şi Charlotte era ca Charlotte să facă turn pe Asuka pentru un meci la WrestleMania. Şi aş fi preferat asta decât poveste asta reciclată cu Ric Flair şi Lacey Evans. A fost făcută deja de prea multe ori şi nu o ajută deloc pe Lacey, din contră, mi se pare că îi afectează grav personajul.

În fine, meciul nu a fost cine ştie ce, dar atât timp cât Nia Jax nu a mai accidentat pe nimeni, consider că e un lucru pozitiv.

Rating: **

Drew McIntyre vs. Goldberg
WWE Championship

Drew_McIntyre_vs_Goldberg_Cropped

Short and sweet, exact ceea ce trebuia să fie. Goldberg e bătrân şi îşi arată vârstă, nu poate fi vândută povestea asta că McIntyre a trecut marele test.

Dar cinste lui, a vândut tot ce i-a dat Goldberg şi arată ca un adevărat star. Acum nu trebuie să ne mai facem griji cu privire la Goldberg până la următorul show în Arabia Saudită, probabil.

Rating: **1/2

Sasha Banks vs. Carmella
SmackDown Women’s Championship

Sasha_Banks_vs_Carmella_Cropped(1)

Bună povestea şi meciul în sine nu a fost rău, dar Sasha Banks are toate meritele pentru asta. Femeia este din altă ligă şi cred că lipsa spectatorilor o ajută să se desfăşoare mai bine. În trecut, inconstanţa, botch-urile ocazionale erau problemele ei, dar observ că s-a îmbunătăţit în ring sau de fapt a redevenit Sasha Banks pe care o ştim din NXT.

Carmella, în schimb, era să îşi rupă gâtul, iar selling-ul ei a fost penibil. De fapt, nu a existat.

Rating: **3/4

Women’s Royal Rumble

Womens_Royal_Rumble_Match_Cropped

Mi-au plăcut meciurile Royal Rumble din divizia feminină din anii trecuţi, au fost scrise bine. Şi acesta a avut o oarecare coerenţă în desfăşurare, însă au lipsit poveştile din timpul meciului. Practic, cel mai important story a fost cel cu Billie Kay.

Au mai fost câteva momente bune de menţionat, cum ar fi parcursul Victoriei în meci, care cred că ar putea face faţă unui program full-time, parcursul lui Naomi şi eliminarea lui Alexa Bliss, care se leagă cu tot ceea ce a făcut Rhea Ripley în meci. A arătat excelent, atât ea, cât şi Bianca.

Mi se pare decizia corectă, o urmăresc pe Bianca Belair de când a făcut primii paşi în NXT şi a crescut constant, atât ca personaj, cât şi ca wrestler. Meciul dintre ea şi Sasha Banks ar putea fi echivalentul unui Ricochet vs. Will Ospreay din punct de vedere atletic.

Rating: **3/4

Kevin Owens vs. Roman Reigns
Last Man Standing Match for WWE Universal Championship

Roman_Reigns_vs_Kevin_Owens_Cropped(1)

În general, LMS-urile au tendinţa de a fi plictisitoare şi mult prea lungi, însă aici nu a fost cazul. Chiar a fost entertaining. Kevin Owens a arătat grozav, programul lui cu Reigns i-a ajutat pe amândoi. Poate că lumea a uitat cât de bun poate fi Owens, după tot ce a făcut în ultimele luni, ar fi păcat să fie lăsat din nou pe bară. Eu l-aş băgat în mixul pentru titlul Intercontinental la WrestleMania.

Roman Reigns este, probabil, cel mai bine dezvoltat personaj pe care îl are WWE-ul în momentul de faţă. Mi se pare că Reigns se simte, în sfârşit, confortabil în rolul pe care îl joacă. Nu ştiu cât de multă libertate creativă are cu personajul, dar pare că WWE nu îl înţelege pe deplin. O notă importantă în personajul lui Reigns este ipocrizia, faptul că este Head of the Table, dar de fiecare dată are nevoie de ajutor. În timp ce WWE menţine motto-ul “Make Roman look strong” activ. Personal, arc-ul lui Reigns trebuie să se încheie cu un meci cu The Rock la WrestleMania, anul viitor. Şi să fie lăsat campion până atunci.

Aş fi acordat o notă mai mare meciului, însă finalul a fost un mare botch. Nu ştiu dacă al lui Heyman sau al celor care s-au ocupat de recuzită, însă este păcat, meciul a fost destul de bun până la finish.

Rating: ***3/4

Men’s Royal Rumble

Mens_Royal_Rumble_Match_Cropped

Au existat multe momente bune în acest Rumble. Partea de început cu Edge şi Orton, chiar dacă a fost previzibil că Orton se va întoarce la final. Apropo de asta, medicii din WWE fac minuni, prima dată Orton scapă de arsuri, iar acum de o accidentare gravă la genunchi. Sami Zayn a arătat bine, Damian Priest a arătat extrem de bine, Big E a avut un parcurs solid şi există potenţialul pentru mai multe feud-uri pentru titlul Intercontinental. Daniel Bryan a fost darkhorse-ul din meci şi cred că el ar fi trebuit să câştige, era singurul lucru care îi lipsea şi Rumble-ul de anul viitor s-ar putea să nu îl mai prindă. De asemenea, un potenţial program cu Reigns pentru WrestleMania ar fi fost perfect. Anyway, Bryan va continua să pună wrestleri over în SmackDown, aşa cum a făcut-o aici cu Riddle.

Revenirea lui Christian a fost momentul de mark out în meci şi a fost într-o formă grozavă, chiar dacă a îmbătrânit vizibil. E normal că a stat în meci până spre final, întotdeauna a fost lângă Edge, povestea carierei lui în WWE. Victoria lui Edge nu este cel mai rău lucru care se putea întâmpla, dar nici cel mai buni. Ce-i drept, nu trebuie neapărat să pui Rumble-ul pe un wrestler mai tănăr, poţi să îl construieşti într-un star şi pe baza performanţei din acest meci, problema este că WWE nu ştie cum să construiască un star, astfel că alegerea cu Edge este mai sigură, în cel mai rău scenariu ştim că nu va fi afectat booking-ului cuiva care va fi acolo pentru mulţi ani. Şi tot respectul pentru Edge, spre deosebire de alţi wrestleri în vârstă, el a revenit şi este dedicat, motivat şi a arătat că din punct de vedere fizic este capabil să ducă orice formă de meci. Sincer, nu m-ar deranja un one more run cu titlul. Prefer asta decât să piardă cu Roman Reigns.

A fost un Royal Rumble foarte bun. Aş fi vrut să câştige Bryan şi asta mi s-ar fi părut soluţia logică, însă, cum am spus, putea fi mult mai rău de atât. Singurul lucru care nu mi-a plăcut este că, deşi meciul a fost stacked din punct de vedere al numelor, WWE continuă să ţină pe bară talente precum Aleister Black sau Andrade, care ar fi putut foarte bine să fie în locul lui Kane sau Hurricane, care nu au adus nimic meciului.

Totodată, sunt curios de ce nu a fost continuat storyline-ul cu Orton şi The Fiend aici, a părut că înspre asta se duce tot ceea ce s-a întâmplat cu Orton la ultimele RAW-uri. Nu spun că este ceva negativ sau pozitiv, doar puţin straniu.

Rating: ***3/4

Primul PPV complet din WWE pe care îl văd după multă vreme şi nu pot spune că am fost dezamăgit. Chiar mi s-a părut bun, dar asta poate are legătură cu faptul că am renunţat să mai am orice fel de pretenţie de la compania asta.

În ceea ce priveşte WrestleMania, mă bucur că va fi cu spectatori, deşi lipsa lor a ajutat WWE-ul să împingă exact naraţiunea pe care şi-o doreşte. Poate voi reveni cu un articol cu meciurile pe care vreau să le văd anul acesta la WrestleMania.