Kickoff Match
Bobby Roode & Chad Gable vs. Rezar & Scott Dawson

Nu înţeleg de ce a fost făcut acest meci, dacă Akam era accidentat, AoP puteau să nu fie reprezentaţi deloc. Un meci cu Revival ar fi fost mult mai indicat, oricum la ora aia nu îi păsa nimănui.

Rezultatul şi mai ilogic, practic acum Roode şi Gable nu mai au adversari pentru titluri. Pe lângă booking-ul slab, nici meciul în sine nu a fost strălucit.

Câştigător: Bobby Roode & Chad Gable
Rating: *1/2

United States Championship (Kickoff)
Rusev (c) vs. Shinsuke Nakamura

Practic meciul ăsta a fost făcut doar pentru a fi scoasă Lana din Royal Rumble. Dacă ar fi deştepţi, ar face o mică interacţiune între Nakamura şi Becky, dar să fim serioşi, vorbim de continuitate în WWE.

În rest o ruşine, Rusev a tapat clar, nu înţeleg de ce, a mai fost un spot în care i-a ieşit un powerbomb după vreo trei încercări, probabil nici el nu prea mai are chef de WWE, mai ales că i s-a oprit push-ul înainte să înceapă cu adevărat. Nici Nakamura nu a depus cine ştie ce efort, dar măcar nu a făcut nicio greşeală.

Cât despre rezultat, este o decizie greşită dacă iar va dispărea Nakamura de pe TV, aşa cum s-a întâmplat în primul lui reign.

Câştigător: Shinsuke Nakamura
Rating: *

WWE Cruiserweight Championship (Kickoff)
Buddy Murphy (c) vs. Akira Tozawa vs. Hideo Itami vs. Kalisto

Dacă şi meciul ăsta era un dezastru, ca precedentele două, cred că închideam WWE Network şi nu mai vedeam Rumble-ul.

Din fericire, am avut ce vedea, s-au sincronizat de fiecare dată bine, pentru că de regulă în acest gen de meciuri mai apar probleme de acest tip, doar finalul mi s-a părut puţin dubios, pentru că aveam impresia că Itami va câştiga, după cum a decurs meciul. De asta cred că finalul a scăzut puţin din calitatea generală a meciului.

Unde e Drew Gulak?

Câştigător: Buddy Murphy
Rating: ***1/4

SmackDown Women’s Championship
Asuka (c) vs. Becky Lynch

Nu era un mod mai bun de a începe show-ul. A fost genul de meci back and forth în care dacă pui doi wrestleri care ştiu de ce sunt în ring şi ştiu ce să facă acolo, nu are de ce să fie un fail.

A fost meciul meu favorit de pe card, iar finalul m-a uns pe suflet. Superb modul în care s-a terminat. Am căutat manevra pe YouTube şi am mai găsit-o doar într-un meci de joshi puroresu. Nu, nu e Cattle Mutilation. Sper doar să nu înceapă să o execute foarte des. Apropo, cred că e cel mai bun meci făcut de Asuka în main roster.

Câştigătoare: Asuka
Rating: ****

SmackDown Tag Team Championship
The Bar (c) vs. Shane McMahon & The Miz

Nu înţeleg acest storyline, nu înţeleg de ce Shane McMahon trebuie să apară de fiecare dată în sezonul Wrestlemania şi nu pot să iau un serios un meci în care e implicat Shane McMahon, indiferent cât efort depune, tipul e un non-wrestler.

Nu am înţeles nici de ce tatăl lui Miz apare mai des pe WWE TV decât Zack Ryder, de exemplu. Meciul a fost salvat de The Bar, dar să fim serioşi, e o mizerie ce se întâmplă. Shane McMahon e campion la echipe, în timp ce The Usos sunt implicaţi în storyline-uri de căcat cu Mandy Rose.

Câştigători: Shane McMahon & The Miz
Rating: **1/2

RAW Women’s Championship
Ronda Rousey (c) vs. Sasha Banks

Este ciudat meciul ăsta, pentru că, într-un fel, Ronda Rousey a fost expusă, dar în acelaşi timp a arătat bine. Se vede că încă nu are un move set foarte variat, dar tot ceea ce face, face foarte bine, inclusiv selling-ul.

E clar că Sasha a cărat-o aici, dar nu s-a făcut de râs, deşi aş vrea să mai varieze cu arm drag-urile, mi-ar plăcea să fie antrenată de cineva care a fost prin Mexic. Finalul a fost un alt plus, pentru că nu a făcut-o pe Sasha să arate rău, chiar prin tot ceea ce s-a întâmplat mă gândesc că ar mai urma un meci între ele, poate la unul dintre PPV-urile dinainte de Wrestlemania şi totodată Ronda a câştigat şi prin pin.

Câştigătoare: Ronda Rousey
Rating: ***1/2

Women’s Royal Rumble Match

Nu a fost rău meciul, chiar mi s-a părut mai bun decât cel de anul trecut, în special pentru că au renunţat să mai bage femei din perioada neagră a diviziei şi s-au concentrat pe talente din NXT.

Evident au fost şi momente stupide, ca cel cu Hornswoggle sau Maria & Alicia Fox când şi comentatorii au dat de înţeles asta. Cea mai mare problemă a fost, însă, durata. Mult, mult prea lung, ţi-a tăiat orice chef de a mai vedea ceva, iar asta s-a văzut în mod cert la următorul meci.

Finalul cred că l-am anticipat cu toţii. Nu pot să mă gândesc ce reacţii ar fi avut fanii prezenţi dacă nu câştiga Becky.

Câştigătoare: Becky Lynch
Rating: 
**1/2

WWE Championship
Daniel Bryan (c) vs. AJ Styles

În timpul meciului chiar m-am gândit dacă WWE-ul are ceva cu titlul acesta sau cu AJ Styles. AJ Styles şi Daniel Bryan sunt, poate, cei mai buni wrestleri din WWE, ar fi trebui să aibă încă un meci de excepţie, să îl întreacă pe cel de la TLC, în schimb a fost cel mai prost poziţionat meci de pe card.

Pe lângă asta, după cum spuneam, a primit acelaşi booking de meci slow paced pe care l-a avut AJ cu Nakamura la Wrestlemania, anul trecut. Meciul nu a fost lucrat rău, dar nu îţi trebuie mult creier ca să nu pui un astfel de meci după unul de o oră şi ceva. Mai bine vedeam aici divizia cruiserweight şi îi puneai pe AJ şi Bryan în opener.

Dar asta nu e tot, am mai avut şi un final de rahat. Pare că WWE a dat copy/paste la storyline-ul cu Straight Edge Society. Sper ca la SmackDown să nu o vedem pe Brie Bella rasă în cap de Bryan. Şi totuşi, de ce nu a fost şi Harper? Nu puteau să îi vopsească barba?

Câştigător: Daniel Bryan
Rating: ***1/2

WWE Universal Championship
Brock Lesnar (c) vs. Finn Balor

Dacă citeşti un transcript al acestui meci, ar părea că, până la ultimele cinci secunde, a fost un squash al lui Finn Balor. Omul a fost pus over până la cer aici.

Sunt un mare contestatar al lui Lesnar şi al booking-ului pe care îl primeşte, dar aici Lesnar a fost genial, parcă a pus osul mai mult decât la  meciurile cu AJ şi Bryan. A vândut orice i-a dat Balor, cum am spus, fostul campion Universal a fost pus over într-un mare fel.

Mi-a mai plăcut pentru că a arătat că Lesnar nu este invincibil, mai mult ca până acum, pentru că evident, pregătesc eventuala detronare la Wrestlemania. Kayfabe, după o astfel de performanţă a lui Finn Balor, The Demon l-ar învinge pe Lesnar. E interesant, poate vom vedea un rematch.

Câştigător: Brock Lesnar
Rating: ***1/2

Men’s Royal Rumble Match

Rezultatul a fost previzibil, dar meciul nu a fost rău. Evident, şi aici am avut nişte spot-uri care au încercat să fie amuzante, dar cel puţin nu au fost la fel de idioate ca în meciul fetelor.

În schimb, am văzut câteva lucruri interesante, care ar putea fi transformate în storyline-uri. Mustafa Ali pare că urmează să fie un nume important în SmackDown, a stat cel mai mult în Rumble după Rollins, dar Rollins a avut şi momente de odihnă. În plus, l-a eliminat pe Nakamura, care e campion United States, în mod normal, dacă am fi într-un loc în care astfel de lucruri contează, ar urma să fie următorul challenger pentru titlu. Păcat de modul în care a fost eliminat.

Andrade a avut un nou Rumble bun, Shelton Benjamin a atras şi el câteva priviri, la fel şi Pete Dunne. Ziggler a apărut din nou pe final, ceea ce ar trebui să nu mai fie considerată o surpriză. Gargano parcă a fost cam şters. În schimb, Aleister Black l-a eliminat pe Ambrose, ceea ce sper să însemne ceva, în mod cert nu îl vom mai vedea prin NXT.

Era previzibil că R-Truth nu va intra în meci, dar nu mă aşteptam să o facă Nia Jax, iar aici încep discuţiile. Eu unul m-am amuzat teribil, aş fi râs şi mai mult dacă ar fi câştigat, doar să văd reacţiile de pe internet. Din câte se pare, acesta a fost momentul în care e penalizată pentru ce i-a făcut lui Becky Lynch, altfel nu-mi explic de ce ar fi încasat atâtea manevre de final. Totuşi a fost o greşeală să îi dai o eliminare. Iar pentru cei care spun că vai, a încasat bump-uri de la nişte bărbaţi, felicitări ei. Bullshit. Impactul a fost spre zero în cazul manevrelor încasate de ea, cred că mai mult a avut de suferit după meciul cu Ronda.

Rezultat: Seth Rollins
Rating: ***