Treptat treptat noi ne apropiem de Wrestlemania si ceva inca nu e sigur: Undertaker. Mark William Calaway, omul care nu a lipsit de pe un card Wrestlemania de la Wrestlemania 16, se pare ca poate nu o sa isi faca aparitia in acest an. Normal, internetul zumzaie cu zvonuri in legatura cu aceasta absenta: unii spun ca nu are conditia fizica, altii spun ca e totul o strategie de marketing pe cand altii doar considera ca e vreama ca Undertaker sa se retraga.

Uitandu-ne totusi in urma, trebuie si noi, sa avem o concluzie, sau cel putin “O parere”, despre ce se intampla cu Undertaker si ce este bine pentru el si pentru industrie.

In primul rand, streak-ul. Multi oameni o sa spuna ca e mai bine sa iesi din wrestlingul profesionist pe scut decat pe cal. Ric Flair si HBK sunt doi oameni care asa si-au luat ramas bun, in urma unei infrangeri pe cea mai mare scena a wrestlingului. Asa ca, este de presupus, ca si Undertaker ar trebui sa iasa pe aceeasi cale. Da si nu. Ideal vorbind, da asa ar trebui. Dar hai sa ne uitam la Ric Flair si la HBK. Ca ei sa piarda, cineva a fost nevoit sa ia greutatea acelei victorii. In cazul lui Ric Flair, HBK a fost cel care a carat povara si in cazul lui HBK insasi Undertaker.  Asa ca cine o sa care povara de a incheiea streak-ul? E cineva din WWE care merita asta? Discutabil.  Singurul nume care imi vine in minte este CM Punk. In rest nimeni nu are un personaj atat de bine definit incat sa poti face acest pas fara sa iti cam sinucizi cariera.

WM28_Photo_210

Cand vine vorba de incheierea streak-ului, trebuie de asemenea sa luam in considerare ca Undertaker nu este un membru full time al rosterului WWE. El, in ultimii ani, a avut 1 meci pe an. Si atat. Nu poti spune ca  o posibila infrangere o sa primeasca un build-up treptat catre un final inevitabil – la fel cum au primit Ric Flair si HBK.

Undertaker in WWE este streak-ul si Streak-ul este Undertaker. Daca streak-ul se incheie, Undertaker dispare. Dar… daca Undertaker ar fi sa se retraga fara sa piarda…. ce se intampla? Ei bine… streak-ul ramane in viata. Nimeni nu o sa il atinga vreodata, asta e clar, dar va fi viu. Va exista acea alura de mister a unei serii de victorii parca scoasa dintr-un mit. O retragere a lui Undertaker pe nepusa masa, maine, nu face nici un rau. Ba mai mult, cred ca ajuta in legenda personajului. Daca Undertaker pierde, si 20-0 devine 20-1… asta tot inseamna 20-0. Dar daca nu pierde, posibilitatea, misterul unui 21-0 o sa fie mereu viu in amintirea fanilor.