WWE cheamă aproximativ 40 de oameni din NXT pentru a vedea WrestleMania din backstage, pentru a fi extra în intrări etc. Dillinger nu a fost selecţionat atunci (nu a specificat la ce WM) şi a avut o discuţie cu cel mai bun prieten al său, tot wrestler, în care era nervos că în raportul lunar din NXT, toţi ceilalţi wrestleri primeau note de 9, 9.5, iar el abia trecea clasa, cu 5 şi 6, iar atunci prietenul său i-a spus că dacă cineva ar trebui să primească 10, el e. Atunci i-a venit ideea cu The Perfect Ten.

Astfel, i-a anunţat pe toţi oficialii din NXT şi au avut o întâlnire începută de Dusty Rhodes într-un stil brutal: “Baby, before you’re gonna pitch whatever you’re gonna pitch, I need you to know that right now, as of this moment, there is not a whisper of you ever going up to the main roster. I need you to know that right now”. În cele din urmă, Dillinger le-a prezentat ideea şi câteva luni mai târziu a fost lăsat să utilizeze gimmick-ul.

O poveste tristă având în vedere că Dillinger e unul dintre puţini wrestleri care au trecut cam prin toate sistemele de dezvoltare ale WWE şi când în sfârşit şi-a găsit un personaj (să recunoaştem, nimeni nu îl vedea campion mondial, dar putea fi un personaj solid în mid card) a fost oprit push-ul lui pentru că aparent era prea over, motiv pentru care a fost forţat să devină heel şi a sfârşit prin a cere să fie lăsat să plece, dorinţă pe care WWE-ul a acceptat-o rapid.

Tye Dillinger aka Shawn Spears a povestit această întâmplare, dar şi multe altele în podcast-ul lui Edge & Christian, care poate fi ascultat integral mai jos.