Stone Cold Steve Austin si The Rock s-au intalnit pentru prima oara la Wrestlemania, in 1999, la cea de-a 15-a editie a celui mai important show anual din istoria wrestlingului profesionist. Inainte sa incep acest editorial, cred ca ar fi cel mai bine sa va povestesc cate ceva despre buildup-ul acestui meci.

Se poate spune ca intreaga rivalitate dintre cei doi a inceput inca de la Royal Rumble 1998, atunci cand Stone Cold l-a eliminat pe The Rock pentru a castiga editia de anul acela a meciului cu 30 de oameni, dupa ce “The People’s Champion” luptase in meci pentru mai bine de 50 de minute. Dupa cum bine stiti, Stone Cold a profitat la maxim de aceasta victorie, mergand la Wrestlemania si invingandu-l in main-event pe Shawn Michaels, castigand astfel primul sau titlu mondial din WWE (WWF pe atunci).

Cel mai probabil cunoasteti faptul ca lui Vince McMahon nu i-a convenit absolut deloc ca un rebel ca Austin a pus mana pe cel mai important titlu al companiei sale. In 1998, titlul WWF a ramas vacant inainte de Survivor Series, dupa ce intr-un meci Triple Threat, Undertaker si Kane l-au numarat pe Austin in acelasi timp. Astfel, in luna Noiembrie, la unul dintre cele mai importanet PPV-uri ale anului, a fost organizat un turneu pentru a fi determinat noul campion WWF. Stone Cold a fost aici eliminat in semifinale, de catre Mankind, dupa ce Shane McMahon (fiul lui Vince) servind ca arbitru special, a refuzat sa ii numere pin-ul lui Austin, Foley reusind astfel sa il elimine pe Stone Cold din competitie, doar pentru a pierde finala si titlul WWF in fata lui The Rock, actualul star al Holywood-ului castigand atunci la Survivor Series 1998, primul sau titlu WWF din cariera.

Ca sa facem dintr-o poveste lunga una scurta acum, Vince McMahon a castigat dupa aceea meciul Royal Rumble din 1999, eliminandu-l pe Austin ultimul, iar locul sau din main-event de la Wrestlemania i l-a oferit lui The Rock apoi, care l-a ajutat sa il elimine pe Stone Cold. Oricum, la o luna dupa la PPV-ul St Valentine’s Day Massacre, Steve Austin a castigat un meci in cusca in fata lui Vince si si-a asigurat locul in main-event la Wrestlemania 15. Fun Fact: Tot atunci a debutat si Big Show.