Tetsuya Naito(c) def. Michael Elgin- IWGP Intercontinental Title Match

 

Analiza: Acest meci a primit 5* de la Dave Meltzer, tocmai de aceea am fost foarte curios sa il vad. N-am fost de acord asa cum bine stiti cu ratingul pentru Okada/Omega pe care acesta l-a dat in luna Ianuarie, chiar daca inteleg considerentele sale. Oricum, acest bout a avut destul de multe asteptari din partea faniilor, mai ales fiind si o presiune foarte mare de a lupta in main-event, dupa 2 meciuri fabuloase de pe acelasi card. Daca este un wrestler pe planeta la ora actuala care poate fara probleme sa suporte aceasta presiune este fara indoiala Tetsuya Naito, care dupa parerea mea este cel mai natural main-eventer din lume in momentul de fata, precum si wrestlerul care stie cel mai bine sa lucreze un meci important, ritmul bout-urilor sale fiind intr-adevar de fiecare data perfect.

Elgin este o alta poveste de cealalta parte, acesta fiind in opinia mea unul dintre cei mai buni gaijini care au facut vreodata parte din rosterul NJPW-ului. Performantele sale de la G1 Climax din 2015 si pana acum, cred ca sunt niste argumente suficient de puternice pentru a-mi sustine afirmatia. Chiar daca poate nu a avut impactul pe care Stan Hansen de exemplu l-a avut in AJPW, consider ca meciurile lui Elgin din Japonia de pana acum au fost intr-adevar fabuloase, cu mici exceptii.

Storytelling-ul acestui bout a fost fantastic, cei doi reusind sa incorporeze o multime de throwback-uri catre momente din meciurile anterioare dintre ei, insa cu rezultate diferite, lucru pe care il apreciez intotdeauna cand vad in ring doi rivali, care s-au mai infruntat in trecut. Also, selling-ul lui Elgin de aici chiar a fost foarte bun, Naito fiind mereu un agresor foarte bun in ring. Chiar si nearfallurile de la final au fost foarte bune, nu vreau sa spun ca chiar mai bune decat cele de la Okada/Omega, insa au reusit sa obtina emotia pe care cel mai probabil si-au propus-o.

Pentru mine acesta este cel mai bun meci din 2017 pana la ora actuala, fiind la mile distanta de Okada/Omega pentru mine, insa inteleg pe oricine considera acel bout ca fiind adevaratul MOTY. Felicitari lui Naito si Elgin pentru 2 performante excelente.

Rating: ****3/4