Hiromu Takahashi(c) defeated Dragon Lee- IWGP Jr. Heavyweight Title Match

 

Analiza: Hiromu Takahashi este un wrestler care lupta in ring de parca nu spera neaparat sa mai poata merge odata ce va trece de 35 de ani. Dragon Lee de cealalalta parte are doar 21 de ani si este unul dintre cei mai buni high-flyeri din ultimul deceniu si imi place sa cred ca nu exagerez. Un talent impresionant, care inca mai are o multime de lucruri de oferit lumii wrestlingului.

Meciul are un ritm la fel de nebun precum era de asteptat, iar eu sincer nu cred ca am dat vreodata mai putin de ****1/4 la vreun meci dintre cei doi si m-am bucurat sa vad ca nu voi incepe aici, deoarece Takahashi si Dragon Lee ne-au oferit aici de departe cel mai bun meci de high-flying pe care il vom vedea cel mai probabil anul acesta. Doi maestri ai acestei arte, facand pur si simplu ceea ce stiu ei mai bine, nu prea aveai cum sa dai gres cu aceasta formula. Oricum, nu cred ca am vazut mai multe incercari de sinucidere intr-un meci de wrestling vreodata, adica ceea ce Takahahsi si Dragon Lee fac impreuna este intr-adevar special, este pur si simplu o doza de magie foarte puternica care are loc intre cele 4 colturi ale ringului de wrestling.

Pot spune ca acest bout a reusit sa fie mult mai brutal decat o multime de meciuri cu arme sau care se vor a fi “extreme” sau “hardcore”, pentru simplul fapt ca se vedea ca cei doi isi doreau sa isi paralizeze pe viata adversarul cu orice miscare o executau in ring. Un meci cu o intensitate rara, care chiar daca a fost un spotfest pe alocuri, a fost indeajuns de excelent pe cealalata parte incat sa trec acest lucru cu vederea.

Excelent meciul, felicitari ambiilor wrestleri,

Rating: ****3/4