Tetsuya Naito defeated Kota Ibushi- A Block

 

Analiza: Cred ca acesta a fost unul dintre cele mai asteptate meciuri din “grupe” la acest turneu G1, datorita rivalitatii intense dintre Naito si Kota Ibushi, precum si datorita faptului ca acesta a fost meciul de revenire a lui Kota in NJPW, in mod oficial. Intreaga atmosfera din jurul bout-ului, cat si masa de talent implicata facea din acest meci unul fantastic, inca de dinainte sa inceapa, in opinia mea.

Chiar imi doresc sa imi arate cineva un wrestler din lume, care sa fie la fel de constant ca si Tetsuya Naito in meciurile importante, deoarece in continuare il consider pe acesta cel mai bun “big match wrestler” din lume in momentul de fata, chiar si cu actuala manie justificata cu Kazuchika Okada sau Kenny Omega. Performanta lui Naito de aici a fost din nou dementiala si l-a reintrodus foarte bine pe Ibushi publicului NJPW, scotandu-i in evidenta rivalului sau toate calitatiile posibile.

Unicul motiv pentru care acest meci nu primeste toate cele 5 stele din partea mea se datoreaza faptului ca au exagerat umpic la final cu toate acele nearfall-uri. Schimbi putin structurafinalului acestui bout, sau inchei meciul cu 2-3 minute mai devreme si ai intr-adevar un meci de 5 stele aici, intre Naito si Ibushi.

Nu cred ca ma va contrazice cineva cand spun ca acest bout a avut atmosfera unei finale de turneu G1, deoarece exact asa s-a simtit pe alocuri, cand vedeai cat de mult si-au dorit amandoi victoria. Un meci absolut fantastic, care merita toate laudele posibile.

Rating: ****3/4