Planul initial pentru PPV Survivor Series era un meci traditional de Tag Team 5 vs 5 in care echipa formata din heels se lupta impotriva echipei formata din babyface. Echipa de heels avea in componenta wrestleri ca The Miz si R-Truth, Kevin Nash si inca doi wrestleri, in timp ce echipa formata din babyface ii avea pe The Rock,John Cena, Triple H si inca 2 wrestleri.

Conform unei surse, modificarea planului initial a venit chiar de la Vince McMahon. Acest ordin a fost dat din doua motive:

  1. McMahon nu vrea sa aibe prea multi wrestleri in jurul lui The Rock si John Cena
  2. Nu vrea un faction mare din heels
McMahon vrea ca toata atentia sa fie indreptata doar pe The Rock si John Cena pentru a-i vedea lucrand impreuna si pentru a atrage mai mult interes pentru meciul lor la WrestleMania 28.
He wants to let a big focus be on The Rock and Cena having to work together and ultimately build more excitement for WrestleMania.
Nimeni din companie nu a inteles de ce Vince nu vrea un faction mare din heels, acest ordin se aplica si pentru Main Eventeri dar si pentru cei din Mid-Card. Foarte multa lume din companie credea ca Vickie Guerrero o sa mai primeasca inca doi wrestleri pentru a-i manageria insa acest angle a fost pus in asteptare de Vince.
Aceeasi sursa din WWE nu a negat posibilitatea de avea la Survivor Series un meci 3 vs 3 in loc de 5 vs 5, adica Nash,Miz,R-Truth vs The Rock,John Cena si Triple H.
Dupa cum ati putut afla pe WrestleBook si la RAW-ul din saptamana aceasta, la Surivor Series vom avea The Rock si John Cena vs The Miz si R-Truth