Nigel McGuinness  a fost unul dintre cei mai proeminenti luptatori din promotiile independente. El si-a gasit cel mai mainstream succes in TNA, sub numele de Desmond Wolfe. El, Bryan Danielson (acum Daniel Bryan), Samoa Joe, CM Punk sunt cei care fusesera numiti printre cei mai buni si toata lumea astepta sa vada cum se vor descurca atunci cand vor intra in compania mare. Dintre acestia Nigel si Joe sunt cei care nu au ajuns in WWE, Nigel chiar retragandu-se din wrestling pe data de 17 Decembrie 2011.

De curand, Nigel a declarat :

Nu pot sa ma uit la WWE. E prea dureros. Sunt si voi fi fericit ca Dragonul (Daniel Bryan)si Punk au ajuns pe acea scena, pentru ca ei dovedesc ca cei dintre noi care am muncit si am avut succes in Independente am fost la fel de buni pe cat se spunea. Nu cred ca o sa trec vreodata peste faptul ca eu nu am ajuns in WWE, dar faptul ca Dragonul usureaza situatia” ||”I can’t watch WWE. It’s just too painful. I am forever happy that Dragon and Punk got to that stage, to prove that those of us that paid our dues and did well on the Independents were as good as the hype. I’m not sure I’ll ever come to terms with not getting to WWE, but the fact that Dragon did somehow makes it OK.”

Nigel era sa semneze un contract cu WWE, inainte de contractul sau cu TNA, dar se pare ca WWE si-a retras oferta dupa ce Nigel nu a trecut testele lor medicale. Drogurile nu au fost implicate si era vorba de altceva ce nu a fost facut public.