Tocmai când se pregătea pentru o revenire mult aşteptată în octagon şi un rematch cu Alexander Gustafsson, Jon Jones a comis-o din nou.

Fostul campion Light Heavyweight a fost depistat pozitiv în urma unui test anti-doping, după ce în corpul lui a fost găsită aceeaşi substanţă pentru care a fost suspendat în 2017, care i-a adus o suspendare de 15 luni şi la pierderea titlului.

Deşi cantitatea găsită a fost extrem de mică, comisia atletică din Nevada nu i-a acordat licenţa de a lupta şi va trebui să apară luna viitoare în faţa membrilor. UFC a considerat că o cantitate atât de mică nu va afecta în niciun fel performanţa lui Jones şi cel mai probabil a rămas în corpul lui de anul trecut, astfel că şi-a ispăşit pedeapsa, prin urmare întreaga gală UFC 232 a fost mutată din Las Vegas şi Inglewood, California, din moment ce comisia atletică din California i-a acordat licenţa.

Vestea a atras un feedback imens, iar cea mai vehementă persoană a fost cel mai mare rival al lui “Bones”, Daniel Cormier, actualul campion Light Heavyweight şi Heavyweight din UFC, care s-a plâns de toată situaţia, iar cei doi luptători au avut un conflict verbal chiar pe social media. Adversarul său de sâmbătă, suedezul Gustafsson a spus că Jones poate să fie pe orice substanţă doreşte, că oricum va fi învins.