La sfârşitul acestei săptămâni vom putea vedea ultimul PPV înainte de SummerSlam, Battleground, iar main event-ul show-ului este meciul Punjabi Prison dintre Jinder Mahal şi Randy Orton, pentru titlul WWE.

Astfel, m-am gândit să urmăresc toate meciurile Punjabi Prison. Din fericire au fost doar două. Înainte de asta, câteva informaţii. Meciul Punjabi Prison a fost creat pentru The Great Khali, dar chiar şi aşa a participat abia în al doilea. Ringul este înconjurat de o cuşcă de aproape 5 metri, care are patru uşi, iar uşile se deschid la cererea unui wrestler timp de 60 de secunde fiecare, după care nu mai pot fi deschise. Pentru a câştiga meciul trebuie să escaladezi şi a doua cuşcă, care este înaltă de 6 metri.

Big Show vs. Undertaker
The Great American Bash 2006 

Iniţial meciul era programat să fie între Khali şi Undertaker, dar probabil Khali a suferit o accidentare şi a fost scos din meci, oficial, cu puţin timp înainte, atunci când Big Show, campion ECW la acea vreme, l-a atacat pe Undertaker, iar Teddy Long l-a introdus în meci.

Echipa de comentariu formată din JBL şi Michael Cole a pus over într-un mare fel tipul meciului, JBL menţionând de mai multe ori pe durata lui că a participat în tot felul de meciuri, dar niciodată nu a văzut aşa ceva. Totodată, ei au pus extrem de over şi ce s-a întâmplat în ring, dar cu adevărat meciul s-a dovedit a fi lipsit de intensitate, emoţie şi chiar agresivitate. Big Show a fost extrem de slab, a părut că nici măcar nu voia să facă parte din meci, în schimb Undertaker a fost decent, dar nici măcar el nu a putut să transforme acest meci într-unul măcar mediocru. Totul a durat peste 20 de minute, deci cea mai bună caracterizare ar fi că a fost plictisitor, iar bomboana de pe colivă este finalul, când ambii wrestleri se prăbuşesc peste cuşcă, iar Undertaker este declarat câştigător. Este cel mai slab meci în care l-am văzut pe Undertaker, chiar şi mai slab decât cel cu Big Boss Man.

Rating: DUD 

Batista (c) vs. The Great Khali
No Mercy 2007 

A doilea meci Punjabi Prison a avut loc la No Mercy un an mai târziu şi de data asta The Great Khali a fost unul dintre participanţi. În plus, meciul a fost pentru titlul World Heavyweight al lui Batista.

Surprinzător, WWE şi-a învăţat lecţia primită în urmă cu un an, astfel booking-ul meciului a fost decent. Problema a fost din nou unul dintre participanţi, Khali nu prea ştia cum să se mişte în ring şi, probabil din dorinţa de a nu îşi răni adversarul, manevrele lui arătau destul de slab. Totuşi, marele plus al meciului a fost Batista, care, prin selling-ul lui, l-a pus over pe Khali. Un alt plus este durata mai scurtă a meciului, dar şi faptul că în secvenţa de final chiar a existat tensiune.

Rating: **

În consecinţă, cred că Jinder Mahal şi Randy Orton pot să scoată un meci care să nu fie slab. Important este ca workrate-ul din partea amândurora să fie mare, iar meciul să fie ca durată sub 15 minute.