Pe data de  23 Februarie 2013, va avea loc evenimentul UFC 157: Rousey vs Carmouche, unde actuala Campioana Ronda Rousey isi va face debutul in UFC impotriva lui Liz Carmouche. Aceasta lupta a fost facuta dupa ce nici o alta luptatoare nu a vrut meciul cu Rousey. Sau cel putin nu in conditiile impuse de UFC.

Ronda a fost numita campioana UFC la categoria 135 pounds (Bantamweight) si, cum am zis, urmeaza sa isi apere acest titlu impotriva singurei persoane care a acceptat meciul: Liz Carmouche. Dar in divizia feminina din MMA, un alt nume a fost mereu vehiculat ca fiind principala rivala a lui Rousey: Cristaine “Cyborg” Santos.

Cyborg Santos este fosta campioana Strikeforce la categoria 145 punds (Featherweight) si a spus in repetate randuri ca doreste meciul cu Rousey doar ca este incapabila sa scada in greutate pana la 135. Rivalitatea dintre cele doua este bine documentata, Rousey provocand-o in repetate randuri pe Santos la un meci la bantamweight.

Dupa multe deliberari, se pare ca Cris Cyborg a decis sa plece din UFC cerand astfel reziliera contractului sau, spunand prin intermediul managerului sau, fostul luptator Tito Ortiz, ca prefera sa plece si sa lupte unde poate decat sa lupte intr-o categorie de greutate in care ar avea numai de pierdut.

Indiferent de rezultatul dintre Rousey vs Carmouche de pe 23 Februarie, se pare ca una din cele mai asteptate lupte din MMA-ul feminin, nu o sa aiba loc prea curand.