Acum mult timp David Lagana era scriitor principal pentru WWE, mai specific, ECW. A fost printre primii scriitori cand brandul s-a lansat in 2006. De curand domnul Lagana a scris un articol care il voi traduce cat mai bine in cele ce urmeaza.

Pe data de 4 decembrie 2006, Paul Heyman a plecat din echipa creativa WWE pentru ultima oara. De asemenea asta a fost prima data cand Paul nu a luat parte in procesul creativ din ECW. Stephanie McMahon a intrat in camera scenaristilor si ne-a informat ca Paul nu mai e implicat si ca eu eram liderul creativ ECW. Asta era o noutate pentru mine cat si pentru ceilalti. La fel ca atunci cand Alex Greenfield a preluat Smackdown-ul, eu nu am fost intrebat despre schimbarea de pozitie. Nu faceam tumbe pentru ca stiam ce urmeaza. Stiam cum Vince si Kevin Dunn priveau ECW. Intreaga lume stia cum era privit ECW dupa 5 luni la TV si noaptea de dinainte de December to Dismember.  PPV-ul din Augusta, GA cu meciul Extreme Elimination Chamber a fost cel mai prost cumparat PPV din istoria WWE-ului. Show-ul a primit un handicap pentru ca nu a fost promovat nici la Raw sau smackdown si a fost doar la 8 zile dupa Survivor Series. Eventul avea decat 2 meciuri anuntate de dinainte, Elimination Chamber-ul si meciul dintre MnM si The Hardyz. Desi stia ca Lashley urma sa iasa castigatorul in acea seara, Paul Heyman a sugerat idea ca CM Punk sa inceapa meciul alaturi de Big Show si sa elimine gigantul printr-un Anaconda Vice. Show a fost de acord cu ideea, mai ales ca erau cateva planuri pe termen lung unul incluzand Punk vs RVD la wrestlemania. Heyman il protejase pe Punk, inclusiv asigurandu-se ca debutul sau a fost al Hammerstein Ballroom. Ideea era ca Punk sa fie urmatorul dupa Lashley. Daca ati vazut meciul, stiti ca nu a fost asa.Anaconda Vice a fost unul din lucrurile de care se luau toti. Vince facea misto de Punk la sedinte facand gestul cu incheieturile si chiar le spunea comentatorilor sa NU mentioneze antrenamentul Muai Thai a lui Punk. Tot ce il facea pe Punk unic era pus sub semnul intrebarii si batjocorit. “Nu cred ca oamenii se pot lega de un personaj care nu ia o bere ocazional”, a zis un agent. In 2006, Vince McMahon se uita la punk si nu pricepea. Plus, cand Paul Heyman te sustine in asemenea mediu, primesti stigma de “Tip de a lui Heyman”. Eu aveam aceasi stigma pentru ca lucrasem cu Paul in toate perioadele in care el era in creative dintre 2002-2006. Punk a suferit pentru aceste pacate in acea noapte in Decembrie; Punk nu la invins pe Big Show. Agentii ce nu l-au placut s-au asigurat ca publicul nu a avut nici un moment cu Punk in acea noapte; a fost primul eliminat.

In mai putin de 24 de ore totul din ECW s-a schimbat. Heyman iesise, Big Show plecase, si eu ramasesem cu un haos. CM Punk, la fel ca ECW, Goldberg, NWo si in special WCW nu erau creatii WWE. In trecut orice idee ce nu era facuta in bula companiei, Vince McMahon si Kevin Dunn o suportau. Punk a fost numit “King of the Indies” si acei agenti care nu il placeau pe Punk inainte ca Heyman sa plece, acum miroseau sange.

 

Nu sunt un Paul Heyman. Nu voi incerca niciodata sa va conving ca sunt un geniu, in schimb sunt un tip care vrea sa faca ceea ce e cel mai bine pentru talentele implicate si proiectele la care lucrez. Aveam o conexiune personala cu ECW, fiind motivul pentru care eram interesat de industrie prin 1994 si 1995 cand nu erau multe motive care sa te tina interesat. Spiritul ECW a fost ce am incercat sa pastrez in noul ECW, inclusiv sa lansam noi superstaruri. Dar nu aveam nici un aliat, mai ales nici un veteran de partea mea.

Vocile in sedinte il sustineau pe Hardcore Holly. Acum, eu sunt fan a lui Holly. Cand Brock Lesner a rupt gatul lui Holly, a fost Bruce Prichard ce a sugerat ca Holly sa revina pentru razbunare. (Watch Here) A fost cea mai buna perioada a lui Holly, dar nu a prins la public si a avut un meci mediocru la Royal Rumble 2004. Dar noi eram in 2007 si agentii il voiau pe Holly inaintea lui Punk. In meciurile lor din Decembrie si Ianuarie, Holly si Punk, Holly a tabarat pe Punk in coltul ringului ignorand numaratoarea arbitrului (Watch here), apoi Punk a pierdut pentru prima oara (Watch here). Deja auzeam zumzet a agentilor care ii spuneau lui Vince sa ii arate lui Punk usa. ECW deja primea din ce in ce mai putina atentie si apoi am avut cea mai proasta emisiune in Little Rock. A doua zi am stat la o discutie cu Stephanie McMahon despre ce avea nevoie ECW. Eu aveam nevoie de un veteran sa ma sustina; de un aliat

Fast Forward pana la o sedinta in Huston. Vince MCMahon urma sa apare la ECW pentru prima data sa inceapa un nou storyline. El trebuia sa scape de “Originali” si sa faca loc pentru “Noua Rasa”. Sedinta s-a transformat repede intr-o tornada impotriva lui Punk. Eu conduceam sedinta, dar nu indrazneam sa zic ceva impotriva veteranilor. Asa au decurs si sedintele precedente, dar astazi ceva s-a schimbat. O voce noua in camera a schimbat totul :” Uhm, daca nu va place ce face pustiul, de ce nu incercati sa il reparati… in loc sa il omorati.” Aceasta voce era a lui Shawn Michaels.

In Ianuarie 2007, HBK era consultatul meu in ECW. Am putut sa ii cer parerea despre emisiune, talentul care il aveam la dispozitie, si in situatia de fata a fost vocea de care era nevoie in acea sedinta. Sa lucrez cu Shawn Michaels, la fel precum cu Paul Heyman, Vince McMahon, Dusty Rhodes, era un vis implinit pentru mine. IN acea sedinta din Houston, a spus ca tipii ca el si Undertaker nu vor fi mereu in companie, si desi toata lumea il place pe Holly, Punk si cei de stepa lui sunt viitorul. Atmosfera in camera se schimbase, iar barlogul negativitatii a fost tacut. Punk nu a primit un push imediat, dar a inceput sa fie privit – din acel moment – cu alti ochi.

Shawn Michaels a redevenit activ cand HHH s-a accidentat. Dusty Rhodes a fost cel care a venit sa ma ajute ca booker in ECW. CM Punk a fost singurul om din ECW care sa fie in meciul Money in the Bank.

In acel meci, Punk a fost implicat chiar in finalul sau. Era aproape sa il castige, dar Mr. Kennedy l-a daramat si a luat servieta. Acest eveniment a fost doar preludiul pentru 2 ani la rand in care Punk a castigat doua MITB-uri si doua titluri mondiale

Imaginati-va daca agentii faceau ce vroiau in 2007. Probabil ca Money in the Bank din 2011  nu ar fi existat niciodata

Puteti citi articolul original aici.