Nu am mai văzut un show săptămânal WWE de la cap la coadă de câţiva ani. PPV-uri da, uneori tocmai pentru a scrie recenzii pe site, alteori chiar din nostalgie sau prea mult timp liber. După experienţa SummerSlam 2018, care mi s-a părut un show decent, dar extrem de lung, am decis că este o pierdere enormă de timp.

Am vrut să scriu de ceva timp motivele pentru care nu mai urmăresc produsul WWE, dar am ajuns la părerea că nu merită să fac asta. Acum nu a fost nevoie să spun eu ceva, s-a văzut chiar live, la RAW.

Segment cu Shawn Michaels şi Undertaker. În 2018. Din evoluţia lui probabil WWE pregăteşte un HBK vs. Undertaker. În 2018. Alt meci care se întâmplă în 2018 este Lita vs. Mickie James. A văzut-o toată lumea pe Lita la Royal Rumble, nu?

Unul dintre superstarurile cu cel mai puternic răspuns într-o arenă WWE a fost transformat într-un misogin. Alt superstar cu pop-ul cât Tokyo Dome este făcut heel doar, doar lumea îl aplaudă pe Roman Reigns.

Bobby Lashley meditează cu Jinder Mahal. Pentru că motive. Bobby Roode şi Chad Gable fac echipă. Pentru că motive. Am văzut segmentul anual când cineva este arestat. Pentru că motive. Drake Maverick, GM-ul de la 205 Live, este noul manager AoP. Pentru că motive.

Bella Twins au meciuri. În 2018. Pe lângă asta, vor să ne facă să credem că ele au contribuit decisiv la “revoluţia” diviziei feminine.

Au irosit un storyline cu Kevin Owens pentru a îl ataca după o săptămână pe un om cu care nu are nicio treabă. În comparaţie cu ăsta, revenirea lui Dolph Ziggler la Royal Rumble e aur curat.

Baron Corbin trimite tot roster-ul heel să atace Shield. Comentatorii pun accentul pe atacul asupra lui Reigns. Simpatie, vă rog. În fruntea lor este Kevin Owens, care mai ieri era în feud cu Braun Strowman. Printre ei a fost şi Drew Gulak, membru 205 Live. Pentru că motive.

Ce vreau să spun este că booking-ul WWE este mizerabil şi cei care scriu show-urile îşi bat joc constant de inteligenţa fanilor. Acum WWE-ului, a se citi Vince McMahon, chiar nu îi pasă deloc, show-urile din Australia şi Arabia Saudită şi noile contracte TV aduc prea mulţi bani pentru a pune efort în a scrie ceva bun şi a face pe plac fanilor.

În cazul în care nu îţi plac telenovele şi te uiţi la WWE exact ca la o telenovelă, ca un turbat, fără să îţi pui întrebări în legătură cu poveştile şi cât de proaste sunt ele. De fapt, în cazul în care îţi place wrestling-ul, ai CMLL în fiecare vineri pentru show-uri de lucha libre excelente, show-urile PWG dacă îţi place umorul imatur şi vrei să vezi meciuri bune de wrestling cu indie darlings, NXT dacă vrei să vezi cum ar trebui să arate main roster-ul, Impact dacă vrei să vezi show-urile solide de wrestling şi să urmăreşti o companie în continuă ascensiune, NJPW dacă vrei să vezi cel mai bun wrestling din lume. Dacă vrei să vezi cel mai bun wrestling feminin ai STARDOM, dacă vrei să vezi show-uri indie fresh ai EVOLVE, PROGRESS, GCW. Dacă vrei să vezi o telenovelă cu singura constantă fiind un personaj care nu este agreat de fani, dar promovat fără ezitare, poţi să te uiţi în continuare la WWE. Să rămâi la WWE este o comoditate pe care am înţeles-o la un moment dat, când lucrurile arătau mai bine, dar situaţia actuală mi se pare jignitoare pentru orice fan care pretinde că ştie wrestling.

Dar vreau să îţi spun că weekende-ul trecut s-a întâmplat ceva interesant. Şi istoric. A avut loc un eveniment de wrestling numit All In, pus la cale de trei oameni. Cody Rhodes, care a plecat din WWE pentru că nu a fost de acord cu modul în care a fost utilizat şi Young Bucks, care au ajuns să facă o grămadă de bani din wrestling fără să îşi pună semnătura pe un contract din WWE. All In a avut un meci tag team destul de bun, un meci cu femei solid, un battle royal cu o viziune unică şi un twist interesant la final, segmente de comedie bine alese, care au făcut sens, celebrităţi, nume noi din industrie, veterani şi legende, cei mai buni wrestleri din lume, apariţii surpriză (surpriză şi mai mare pentru cei care susţineau în continuare că Jericho e WWE guy), un meci hardcore foarte bun, un meci tehnic foarte bun, storytelling de calitate, flippy shit în main event cu un Rey Mysterio în formă mare. Şi peste toate un public grozav. Peste 10 mii de oameni într-o arenă din Chicago. La un show produs de trei oameni. All In a arătat aşa cum ar trebui să arate Wrestlemania în fiecare an. All In a fost întruchiparea perfectă a sports & entertainment.