Ca tot avem parte de o mie si una de zvonuri legate de actorul din Universal Soldier: The Return, m-am gandit sa pun putin pe hartie (digitala) istoria sa in wrestling si sa vedem daca concluziile duc doar la “o parere” sau la mai mult.

Este vorba de Bill Goldberg, in caz ca nu v-ati prins. Cred ca cel mai bine este sa incepem cu inceputul – desi va zic ca nu imi face mare placere sa retraiesc cariera lui – care a fost in 1997 toamna. Bill Goldberg debuta in WCW intr-un meci in care nici intro n-a avut si totul parea ca un push tipic pentru un alt big guy.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=qT2cXFu9Kyo’]

  In culise lucrurile stateau altfel. Bill era un fost jucator din NFL care arata bine si avea un look impresionant, iar prin niste legaturi din backstage-ul WCW a aflat ca poate sa faca niste “bani mari” (big money playa playa) in wrestling, asa ca uite-l la televizor in primul sau meci. Oamenii care l-au impins in industrie au fost Lex Luger si Sting. De stiau ei ce monstru (nu in sensul pozitiv) aveau sa faca, poate taceau din gura.

Astfel eroul  (Hah, erou) nostru – care este de mentionat nu era fan wrestling – a inceput cariera in aceasta industrie si la scurt timp avea o serie de meciuri in care era neinvins. Toate bune si frumoase, doar ca deja trecuse ceva vreme de la debutul sau si lumea nu stia daca el chiar poate sa tina un meci de wrestling pentru ca tot ce facea erau squash match-uri.

Prima lectie in limitarea lui Goldberg a venit – pentru cei ce erau atenti – la mainile lui Steve (William) Regal.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=Y4IdelJfk2k’]

  Meciul trebuia sa fie un clasic Goldberg job. Dar Regal, satul de push-ul omului de neandertal, a zis sa arate lumii exact nivelul brutei barbare. Ca urmare am avut 5-6 minute in care Regal l-a umilit pe Bill aratandu-i ca nu stie care parte e sus in ringul de wrestling. Evident la final Regal si-a facut treaba si s-a a pierdut. Ce e drept a fost concediat aproape imediat – sau si-a dat demisia inca nu se stie – si s-a dus in WWE.

  Mai departe Bill se bucura de push-ul bine meritat in care tot ce pot eu spune ca a ramas cu mine a fost momentul in care s-a dat singur cu capul de stalpul ringului, fiind lesinat pentru urmatoarele cateva minute. E nevoie de talent adevarat pentru asa ceva

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=-KCjg118gwk’]

   Din pacate mai este ceva… ceva ce desi a fost un accident, arata exact pagubele care le poate face un om in ringul de wrestling daca nu stie ce face, sau daca este foarte slab. Intr-un meci cu Bret Hart, Bill Goldberg a reusit sa ii provoace o comotie adversarului sau dupa un side kick in cap botch-uit.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=bvcMxmbwS2A’]

   Dupa lovitura initiala, stilul lui Goldberg – ce deja era considerat de majoritatea vestiarului un worker lipsit de atentie – i-a agravat starea lui Heart. 5 meciuri mai tarziu, Bret Heart s-a retras afland exact gravitatea starii sale de sanatate. Ani mai tarziu, in urma unui accident de bicicleta relativ minor in care s-a lovit la cap, comotia extrem de periculoasa si-a pus cu adevarat stampila pe Hart, acesta ramanand paralizat pentru multe luni in urma atacului cerebral cauzat de accident. Desi acum s-a vindecat, el sufera in continuare de instabilitate emotionala si alte efecte ce vin in urma unui atac cerebral. Si totul din cauza ca Bill Goldberg nu stie sa fie atent in ring.

 Acum ca in WCW Goldberg nu a avut nici un meci memorabil si ca a incheiat cariera unuia din cei mai buni tehnicieni din istorie din cauza neatentiei, hai sa vedem ce a facut in WWE.

   Pai cam nimic. A tinut titlul World Heavyweight o perioada ce e drept, dar cu adevarat nimic spectaculos. Poate decat ca a fost printre ultimii oameni pusi over de The Rock inainte sa plece. Sunt sigur ca multi dintre voi o sa ziceti de feud-ul sau cu Triple H. Argumentul meu e simplu: Fara sa va duceti pe wikipedia sau google, spuneti-mi 3 mari momente din feud-ul lor. Poate ca dupa ceva strofoc al memorei va amintiti, dar asta dovedeste ca nu a ramas cu voi si ca nu va aduceti aminte cu placere. Este doar o informatie care poate a ramas cu voi, poate nu.

  Si asa am ajuns la meciul de final de cariera a omului ce cu adevarat nu a facut nimic. Brock Lesnar vs Bill Goldberg. Un meci atat de prost incat amandoi au fost huiduiti din arena. Se stia ca o sa plece a doua zi din companie, si nici unul nu a dat doi bani pe meci. Si HBK si Ric Flair au avut un “ultim meci”, si doamne cum au incercat sa lase tot in ring. Bill Goldberg a lasat totul acasa cu o seara inainte si in ring a suflat urat. Metoda execrabila prin care a decis Goldberg sa plece din companie este de-a dreptul jignitoare pentru orice om care se numeste fan. Chiar si The Rock (care are atata antipatie din partea copiilor din ziua de azi), in ultimile sale meciuri dadea tot ce avea. Vezi culmea, meciul sau cu Bill Goldberg.

  Uitandu-ne la trecut, omul artifical crescut de WCW, nu ne-a oferit nimic cu adevarat decat un spear impresionant (si periculos pentru ca el in executa ca si cand era in NFL), ba culmea ne-a costat cel mai bun tehnician al tuturor timpurilor si ne-a dat o palma inainte sa plece. Asta fara sa mentionam chanturile de “GOLDBERG” date pe boxele arenelor WCW pentru ca de fapt publicul era mort, sau de altercatia sa cu Chris Jericho in care Jericho l-a prins bruta de doi bani intr-un choke si nu l-a lasat sa iasa, umilind-ul in fata vestiarului WWE.

  In ziua de azi Goldberg e retras, si tot este in atentia zvonurilor unei posibile intoarceri. Ba chiar el insasi a spus ca a fost contactat de Triple H. Sincer nu asta merita mentionat. Merita mentionat ca bunul Bill a zis ca, si citez “suma trebuie sa fie cea care trebuie si nu o sa mearga argumentul acela cu “Gandeste-te la pop-ul pe care o sa-l primesti” “. Deci Bill Goldberg, un om care a fost un om cu muschi fara abilitate si care are distincta onoare de a se fi lasat singur lat intr-un meci, nu numai ca vrea o suma considerabila, dar pe el nu il intereseaza reactia fanilor.

Acest om mai are fani?! Cum?! Toate actiunile lui Bill Goldberg nu sunt o parere. Calitatea sa sub medie in ring, nu este o parere. Cariera incheiata a lui Bret Hart nu este o parere. Meciul de la Wrestlemania 20 nu este o parere. Asa ca de ce concluzia bazata pe aceste lucruri sa fie doar atat?