Discutand in podcastul nostru de wrestling SmarkTalk EP 18, am pomenit despre o posibila reintoarcere a centurii Europene. Stim foarte bine ca la SmackDown-ul din aceasta saptamana, Antonio Cesaro a castigat impotriva lui Santino Marella, actualul campion US. Este o reteta foarte buna ca un wrestler strain sa tina centura US, mai ales ca americanii sunt foarte nationalisti. In acest context, m-am gandit ca ar fi un pas foarte bun pentru cariera lui Antonio Cesaro sa castige centura US de la Marella si apoi sa zica ca acesta centura nu il reprezinta si ca centura Europeana este mult mai buna.

Cesaro este promovat de WWE ca un wrestler nascuta in Elvetia ce a jucat rugby, tinand cont ca este de pe continentul batran si nu din America el isi poate atrage foarte usor heat, mai ales ca repet, loveste in nationalismul americanilor “arucand centura US si readucand centura Europeana”.

centura europeana
Centura WWF Europeana

Centura US este in WWE dupa ce compania a cumparat WCW, deci nu este creatia lui Vince McMahon, in timp ce centura Europeana a fost vazuta pentru prima data in WWF. Imi aduc aminte foarte bine in 1997 cand The British Bulldog a devenit primul campion European dupa un turneu in care s-a lupta cu Owen Hart in finala. A fost un meci foarte foarte bun, mai mult totul venea in urma unor conflicte minore intre cei doi pentru ca, desi erau campioni pe echipe ei nu se mai intelegeau.

kurt angle eurocontinental

Centura europeana a fost scoasa in 2002 cand RVD a castigat-o de la Jeff Hardy si prin urmare a unificat centura Intercontinentala cu ceea Europeana. Pana atunci, ea a fost tinuta de mai multi wresteri si aparata in repetate randuri, insa mie mi-a ramas in minte meciul de la WrestleMania 16. La acest WM centura Europeana impreuna cu centura Intercontinetala au fost aparate intr-un meci excelent intre Chris Benoit, Kurt Angle si Chris Jericho.

In plus, am avut exemplu foarte recent cu The Miz. El a castigat centura WWE, centura pe echipe si US insa numai dupa ce a castigat centura Intercontinentala la RAW 1000 el a fost considerat un campion Triple Crown. Pentru ca centura US a fost adusa din WCW, compania nu o considera demna ca un pas important catre a deveni un campion Triple Crown.

In acest moment, centura US este o gluma la fel ca actualul campion Santino Marella. Ca importanta a ajuns din pacate la acelasi nivel cu centurile pe echipe pentru ca Marella si-a aparat centura foarte rar si are un gimmick comic. Ca un wrestler ce tine o centura sa devina relevant el trebuie sa-si apere titlul destul de des.

Aducerea centurii Europene l-ar ajuta foarte mult pe Antonio Cesaro petru ca fanii vor tine minte ca din cauza europeanului centura US a fost pusa pe raft si inlocuita cu ceea Europeana