Kevin Eck, membru al echipei creative din WWE între anii 2011 şi 2014, a scris despre cinci storyline-uri propuse şi refuzate. El este responsabil pentru storyline-ul dintre AJ Lee şi Daniel Bryan, dar şi pentru falsa retragere a lui Mark Henry, printre altele.

1. Dean Ambrose să debuteze în main roster alături de AJ Lee (2012)

Ideea era ca AJ Lee să ajungă într-o instituţie de boli mintale, după nunta eşuată cu Daniel Bryan. După mai multe săptămâni fără apariţii la WWE TV, ea ar fi revenit alături de Dean Ambrose.

Propunerea a fost respinsă de Vince McMahon, căruia îi plăcea foarte mult personajul lui AJ şi a decis să o facă GM.

2. Facţiunea wrestlerilor din indies (2012)

Pentru episodul 1000 din RAW, fiecare membru al echipei creative a fost pus să vină cu un storyline major. Eck a venit cu ideea unei facţiuni formate din Dean Ambrose, Seth Rollins şi Kassius Ohno.

La RAW 1000 Tommy Dreamer ar fi urmat să îi introducă pe cei trei, doar ca aceştia să atace legenda ECW, urmând ca liderul stable-ului să fie o altă legendă a wrestlingului independent, Daniel Bryan.

În realitate, storyline-ul ales a fost cel cu heel turn-ul lui CM Punk. Totuşi, Triple H deja se gândea la un stable cu Rollins şi Ambrose, doar că l-a ales pe Roman Reigns ca al treilea membru, iar astfel a apărut The Shield.

3. Big Show îl atacă pe tatăl lui Alberto Del Rio (2013)

Alberto Del Rio abia făcuse face turn şi avea nevoie de un oponent care să genereze heat masiv. Astfel, ideea lui Eck era ca Big Show să îl atace pe tatăl lui Del Rio, legenda lucha libre Dos Caras, şi să îl demaşte, fapt ce este considerat un lucru foarte serios şi totodată o umilinţă în Mexic.

Vince McMahon a refuzat ideea din două motive: 1. publicul american nu ar înţelege cât de importantă este pentru un luchador masca; 2. credea că un om bătrân, în haine normale şi cu o mască ar fi arătat ciudat.

4. Povestea de dragoste dintre Cody Rhodes şi Kaitlyn (2013)

În perioada în care Cody Rhodes şi Damien Sandow formau o echipă, Kaitlyn ar fi început să se întâlnească cu Rhodes, datorită pasiunii ei pentru bărbaţii cu mustaţă. Acest lucru ar fi produs o tensiune între Rhodes şi Sandow, care ar fi dus ori la un feud 2vs2 sau la un heel turn al lui Kaitlyn, care până la urmă ar fi preferat barba lui Sandow.

Storyline-ul începuse pe TV, dar a fost întrerupt de revenirea gemenelor Bella. Întrebat de ce a renunţat la povestea iniţială, Vince McMahon a spus “Dacă una dintre gemenele Bella ar fi interesate de Cody, de ce s-ar mai uita vreodată la una ca Kaitlyn?”.

5. Stardust şi Eden/Brandi – Goldust & Marlena 2.0 

Cody, gelos pe reacţia mai puternică pe care o primeşte Goldust, ar fi făcut heel turn-ul şi la sugestiile soţiei sale ar fi devenit Stardust. Cei doi s-ar fi comportat ca Goldust şi Marlena.

În realitate, Cody chiar a făcut heel turn, dar feud-ul dintre cei doi fraţi nu a fost deloc memorabil şi a fost anulat rapid de Vince McMahon.